Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea

Marti, 11 August 2015, ora 22:20
6233 citiri
Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Lucrarea de doctorat a lui Neculai Ontanu, primar al sectorului 2, ar ridica o serie de suspiciuni la o analiza mai atenta.

Lucrarea sustinuta in 2009 este intitulata "Managementul protectiei infrastructurii critice", are un cuprins de 313 pagini si este realizata sub indrumarea vicepremierului Gabriel Oprea, el insusi suspectat in urma cu putin timp de plagiat in lucrarea de doctorat, potrivit Hotnews.ro.

Sursa citata arata ca in urma unei analize comparative devine evident ca o parte insemnata din teza de doctorat a lui Neculai Ontanu este copiata din cateva carti si articole aparute anterior.

Gabriel Oprea l-ar fi plagiat si pe Nicolae Iorga

Ontanu este general maior in rezerva, secretar general al UNPR si doctor in stiinte militare si informatii.

Si Oprea a fost, la randul sau, acuzat ca a copiat lucrarea de doctorat din surse multiple, fara a respecta normele academice de citare si atribuire, dar a fost exonerat de institutia care judeca aceste cazuri.

Sursa citata il acuza pe Ontanu ca diploma de doctor emisa de scoala universitara a Serviciului Roman de Informatii, Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" (ANI), este copiata din surse multiple: carti, articole stiintifice, site-uri ale unor institutii sau documente oficiale ale unor organisme interne si internationale.

Primarul Sectorului 2 ar fi preluat pagini intregi, capitole in integralitatea lor sau articole stiintifice de la cap la coada fara sa utilizeze ghilimele sau note de subsol, semne distincte recunoscute ca parte a tuturor conventiilor nationale si internationale de citare.

In unele cazuri, secretarul general al UNPR face trimitere catre sursa originala a informatiilor cu nota de subsol, dar fara a folosi ghilimele, asa cum cer normele academice de citare acceptate la nivel international, insa in cele mai multe situatii nu apeleaza nici la ghilimele si nici la note de subsol.

Este copiat nu doar continutul unor lucrari, ci si notele de subsol, si in cele 313 pagini din teza lui Ontanu, ghilimelele nu sunt folosite nici macar o singura data.

#Ontanu acuzatii plagiat, #Ontanu plagiat , #primar sector 2