Gafa teribila: Nadal anunta prematur moartea lui Nelson Mandela

Marti, 11 Iunie 2013, ora 08:52
2293 citiri
Gafa teribila: Nadal anunta prematur moartea lui Nelson Mandela

Celebrul tenismen spaniol Rafael Nadal i-a adus un omagiu postum, insa prematur, fostului presedinte sud-african Nelson Mandela.

"Am pierdut astazi una dintre cele mai importante si mai remarcabile persoane din lume. Odihneste-te in pace, Nelson Mandela", a scris Rafael Nadal pe contul sau de Twitter.

Internautii au retweet-uit comentariul lui Nadal de 2.380 de ori, pana ca mesajul sa fie sters, scrie The Telegraph.

La cateva minute, tenismenul a admis ca a avut "informatii gresite" si a revenit cu un nou mesaj.

"Nelson Mandela nu ne-a parasit inca. Sper sa ramana printre noi cat se poate de mult. Ceea ce a facut va ramane mereu cu noi", a postat Nadal.

Nu doar sportivul si-a exprimat, mai devreme, regretul pentru moartea lui Mandela. Si noul ministru chilian al Culturii, scriitorul Roberto Ampuero, a facut aceeasi gafa, luni.

"Nelson Mandela tocmai a murit, unul dintre luptatorii cei mai intelepti si generosi pentru demnitate, egalitate si drepturile omului. Doliu pentru Madiba", a scris ministrul, tot pe Twitter, relateaza Noticias Terra.

Ulterior, Roberto Ampuero a cerut scuze internautilor, mentionand ca a fost vorba de o confuzie si ca i se poate "intampla oricui".

"Am reactionat la fel cum ar fi facut oricine altcineva, insa bineinteles ca ceea ce ma bucura cel mai mult este faptul ca Nelson Mandela traieste", a fost un alt mesaj postat de oficial.

Nelson Mandela, internat de urgenta la spital

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a fost dus la spital, sambata dimineata, starea lui de sanatate fiind foarte grava.

El a suferit recent de o infectie pulmonara si se pare ca aceasta a recidivat.

Starea de sanatate a lui Mandela, care a castigat premiul Nobel pentru Pace, a devenit extrem de fragila in ultimii ani, iar acesta nu a fost in stare sa apara in public, cand tara sa a organizat Cupa Mondiala la fotbal, in 2010.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#gafa Nadal moarte Mandela, #ministru Chile Mandela murit, #Nelson Mandela murit reactii , #stiri Nelson Mandela
Comentarii