Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nelson Mandela a iesit din spital

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 20:20
1543 citiri
Nelson Mandela a iesit din spital

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, a fost externat din spital, sambata, dupa mai bine de o saptamana de tratament pentru pneumonia care a starnit serioase ingrijorari cu privire la starea sa de sanatate.

Intr-un comunicat al presedintiei se arata ca acesta a stat in spital circa 10 zile si ca va mai imprimi ingrijiri medicale si dupa externare, la domiciliul sau din Johannesburg, unde a fost deja vazuta o ambulanta militara, transmite Reuters.

Aceasta este pentru a treia oara in patru luni cand laureatul Premiului Nobel pentru Pace si primul presedinte negru al Africii de Sud, un simbol al tolerantei si al luptei pentru egalitate, starneste ingrijorare cu privire la starea sa de sanatate.

La inceputul lunii martie, a fost la spital pentru o serie de controale, in luna decembrie a fost internat pentru o infectie la plamani, iar apoi pentru operatie de inlaturare a calculilor biliari.

Nelson Mandela a fost presedinte al Africii de Sud intre 1994 si 1999, iar in ultimul deceniu nu s-a mai implicat in politica. Figura sa continua sa ramana emblematica pentru lupta dusa impotriva apartheidului si pentru promovarea reconcilierii rasiale.

Problemele sale la plamani dateaza din perioada celor 27 de ani petrecuti in detentie, cand s-a imbolnavit de tuberculoza. Ultima sa aparitie publica remarcabila a fost in 2010, la Cupa Mondiala de Fotbal. Dupa acel moment, si-a petrecut timpul la resedinta sa din Johannesburg sau in Qunu, satucul izolat de provincie in care s-a nascut.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Nelson Mandela externat spital, #Nelson Mandela iesit spital, #Nelson Mandela tratament domiciliu, #Nelson Mandela stare sanatate, #nelson mandela presedinte africa sud , #stiri Nelson Mandela