Ministrul Sanatatii, despre pacientii tratati pe holuri: As vedea si partea de efort pe care o face acest corp medical

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 21:36
1810 citiri
Ministrul Sanatatii, despre pacientii tratati pe holuri: As vedea si partea de efort pe care o face acest corp medical
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a comentat, miercuri seara, imaginile cu pacientii tratati pe holuri, si a explicat ca asta se intampla deja de cateva saptamani, pentru ca toti pacientii care ajung la spitale sunt preluati si tratati. Tataru a precizat ca trebuie recunoscut efortul medicilor, care trateaza in continuare, chiar daca acum au 50 de pacienti pe noapte, fata de mult mai putini inainte de pandemie.

"Menirea noastra este ca fiecare pacient, pana este transferat la o unitate medicala sa primeasca tratamentul adecvat", a afirmat Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii a fost intrebat, miercuri seara, la B1 TV, despre imaginile cu pacientii care sunt tratati pe holuri si a afirmat: "Acest fenomen se repeta de mai multe saptamani, in conditiile in care, am specificat, aceasta pandemie se trateaza in prespital, nu in spital. Noi primim toti pacientii care vin la spital. Ganditi-va la acest corp medical care, inainte trata 10, acum trateaza 50 pe noapte. Ce vedem aici sunt acele UPU sau acel triaj pe care il facem, dar menirea noastra este ca fiecare pacient care vine, pana este transferat la o unitate medicala sa primeasca tratamentul adecvat, inclusiv oxigenoterapie".

Ministrul a explicat ca, indiferent de locul in care este asezat, pacientul este tratat, iar efortul medicilor ar trebui recunoscut.

"Ceea ce vedem, un pacient asezat intr-un carucior, un pacient asezat pe un scaun, intr-un pat sau pe o targa, este un pacient care beneficiaza de la inceput de un tratament medicamentos, pana va fi transferat intr-o unitate care are locuri disponibile. Aici eu as vedea si partea de efort pe care o face acest corp medical care, dupa cum ati putut vedea, nu spun nimic, trateaza in continuare, chiar daca efortul este maxim, de 8 luni de zile. Noi suntem anuntati, de fiecare spital, in fiecare seara, cate cazuri s-au adunat, cate sunt, cum sunt. Recurgem, apoi, la transferuri intre unitati, cate locuri sunt in Bucuresti, cate locuri sunt in alte spitale limitrofe, cate sunt la distanta. Acestea, din fericire, sunt cazurile usoare si medii, pe care le privim in acest moment", a mai declarat ministrul.

Imagini de la Spitalul "Matei Bals" din Capitala, in care pacientii stau pe scaune si primesc oxigen sau stau pe paturi de campanie pe holuri au fost postate pe Facebook, alaturi de comentariul "Terapia intensiva s-a mutat pe holuri", explicatia medicului infectionist Adrian Marinescu fiind ca aceasta este realitatea acestor zile, iar situatii similare exista si in alte unitati medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâşia Gaza, care a fost ţinta unui raid israelian, a anunţat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul...
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#nelu tataru, #spital, #covid , #ministrul Sanatatii