Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Sanatatii: La urmatoarea relaxare poate ne gandim si la accesul spectatorilor la meciurile de fotbal

Joi, 11 Iunie 2020, ora 11:47
2674 citiri
Ministrul Sanatatii: La urmatoarea relaxare poate ne gandim si la accesul spectatorilor la meciurile de fotbal
FOTO: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, ca la urmatoarea relaxare a restrictiilor impuse din cazua pandemiei de coronavirus va fi luat in calcul accesul spectatorilor pe stadioane la meciurile de fotbal.

"As incepe cu aprecierile mele pentru modul cum ati gestionat si dumneavoastra si cum ati respectat recomandarile si indicatiile noastre. Faptul ca avem zero infectari, faptul ca acel program pe care l-am facut impreuna pana la urma a fost respectat si ne-a facut sa ajungem in acest moment, in care sa deschidem competitiile. Cand vorbeam cu domnul ministru Stroe cum ar fi posibil: cantonament, testari, testari tot ce inseamna staff, transport, transport cu distantare catre baze, catre hoteluri, antrenament individual, antrenament de grup, antrenament colectiv, jocuri amicale si competitie.

Astazi suntem la trei luni de cand a fost declarata pandemia. Daca am reusit ca societate, economic, sportiv, medical, sa putem discuta astazi despre reluarea competitiilor cred ca este rezultatul eforturilor tuturor, si al nostru, si al dumneavaostra.

Un guvern care si-a asumat trecerea printr-o pandemie, un guvern care poate nu a fost pe placul tuturor, nici in acest moment nu este pe placul tuturor, dar momentul de astazi ma face sa inteleg ca atat noi, cat si dumneavoastra am inteles prin ce am trecut si ca vrem sa recladim o tara. Ma bucur ca suntem astazi aici, aveti tot sprijinul meu si pentru viitor, iar daca la urma am fost lasat eu cel cu restrictiile nu cred sa fie decat de un bun augur ca la urmatoarea relaxare sa ne gandim poate si la spectatori. Dar toate aceste lucruri depind de evolutia pandemiei la noi, in Romania. Va multumesc pentru intelegere, va multumesc pentru colaborare si contati pe sprijinul meu!", a declarat Tataru.

Intalnirea cu reprezentantii LPF si FRF

Reprezentanti ai FRF, intre care presedintele Razvan Burleanu si directorul tehnic Mihai Stoichita, reprezentanti ai LPF, presedintele Gino Iorgulescu si secretarul general Justin Stefan, s-au intalnit, joi, la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, cu ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, si cu Gica Popescu, consilierul prim-ministrului, inaintea reluarii Ligii I dupa intreruperea cauzata de pandemia de coronavirus.

Seful executivului a precizat ca, deocamdata, meciurile se vor juca fara spectatori. "Nu poate fi vorba de spectatori dupa 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru ca daca dai drumul la spectatori si vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distantare sau alte lucruri. Vom vedea, daca lucrurile evolueaza bine, intr-o perspectiva rezonabila vom vorbi si de lucrul acesta. Am vazut ca in Serbia a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul asta. Acolo e nebunie. Problema este ca nu se compara situatia epidemiologica de la noi cu situatia epidemiologica din alte tari. La noi e vorba si de expunerea pe care am avut-o. Ganditi-va ca la noi au venit 1,5 milioane de romani din zone de focare masive," declara Ludovic Orban.

Gica Popescu a insistat ca meciurile sa se joace cu spectatori, dar premierul a raspuns scurt: "Toate la timpul lor".

Meciurile se reiau vineri

Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botosani, din etapa a III-a a play-off-ului.

In campionatul Ligii I mai trebuie sa aiba loc 72 de meciuri, 24 din play-off si 48 din play-out.

Liga I este intrerupta de la 12 martie, candFRF a decis suspendarea tuturor competitiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nelu Tataru meciuri forbal, #Nelu Tataru coronavirus, #Nelu tataru spectatori , #ministrul Sanatatii