Nelu Tataru: Pelerinajul de Sfanta Parascheva nu va fi ca in alti ani. Cei care vin trebuie sa respecte niste precautii

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 18:38
3031 citiri
Nelu Tataru: Pelerinajul de Sfanta Parascheva nu va fi ca in alti ani. Cei care vin trebuie sa respecte niste precautii
Sursa foto: radiorenasterea.ro

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat sambata, la Iasi, ca manifestarile de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu vor mai fi organizate ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei de COVID-19, si a indemnat la precautie.

"Fiecare activitate este reglementata de anumite norme si trebuie sa le respectam. La inceputul acestei pandemii spuneam ca nu vom avea un an normal ca in ceilalti ani. Nu am avut sarbatori pascale la fel ca in ceilalti ani, nu am avut Rusalii, nu am avut concedii, nu am avut inceput de an scolar. Deci nici aceste sarbatori nu vor fi ca in ceilalti ani. Haideti sa intelegem ca, dincolo de ce suporta corpul medical si efortul spitalelor, trebuie sa reglementam sau sa pastram acele reglementari din prespital. Aceasta pandemie nu se transeaza in spital, ci in prespital. Acolo avem niste reguli, le respectam, avem o transmitere comunitara scazuta, avem cazuri putine si atunci putem si noi, ca sistem medical, sa respiram", a spus Tataru.

Intrebat ce sfat le da celor care vin in pelerinaj la Iasi in aceasta perioada, ministrul Sanatatii a spus ca este importanta purtarea mastii, respectarea distantarii fizice si evitarea locurilor aglomerate.

"Dam aceleasi sfaturi pe care le dam de la inceputul acestei pandemii. Portul mastii, distantare, dezinfectant si, in acelasi timp, sa ne dam seama ca mergem in locuri aglomerate. Evitam acele locuri in masura in care putem sa pastram niste precautii", a spus Tataru.

Referitor la numarul mare de pelerini care e posibil sa ajunga la Iasi, Nelu Tataru a spus ca are incredere in autoritatile locale ca pot gestiona aceasta situatie.

"Nu neaparat trebuie sa ne gandim la un numar mare. Cei care vin si trebuie sa respecte niste precautii. Vrem nu vrem, suntem in timp de pandemie, vrem nu vrem sunt Sarbatorile Iasiului, dar va trebui sa le adaptam contextului pe care il traim noi astazi", a spus ministrul Sanatatii.

In context, primarul Mihai Chirica a declarat ca, din cauza pandemiei, evenimentele cultural artistice care se organizau de Sarbatorile Iasiului nu vor mai fi organizate, dar ca isi doreste sa isi ia masurile de precautie necesare in cazul in care in oras vor veni pelerini cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

"Nu incurajam pe nimeni sa vina, dar nu dorim sa fim descoperiti daca pelerinii ajung aici. De aceea ne vom pregati doar in acest context, sa nu ne prinda pe picior gresit. De cel putin doua zile ajung tot mai multe grupuri de pelerini. Trebuie sa ne asteptam la acest lucru. In Romania nu este interzisa libertatea de miscare si avem obligatia de a-i primi asa cum se cuvine pentru a nu-i pune in pericol si sa nu ne punem in pericol nici pe noi. Celelalte evenimente (organizate de Sarbatorile Iasiului - n.r) nu se vor mai tine", a spus Mihai Chirica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#pelerinaj Sfanta Parascheva, #pelerinaj Iasi, #Zilele Iasiului , #ministrul Sanatatii