Nelu Tataru: "Sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta"

Joi, 09 Iulie 2020, ora 20:08
7214 citiri
Nelu Tataru: "Sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta"
Sursa: Gov.ro

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, intr-un interviu acordat joi Agerpres, ca starea de urgenta nu poate fi instituita dupa doua zile in care au fost peste cinci sute de cazuri, insa a precizat ca o asemenea masura ar putea fi luata daca avem 10.000 de noi imbolnaviri in patru-cinci zile.

"De patru saptamani a urmat o crestere usoara, progresiva, pe care ne-am asumat-o in contextul acestor relaxari, dar nu era numai partea noastra, este si partea de colaborare a celorlalti. O data cu nerespectarea unor reguli am putut vedea si o transmitere comunitara accentuata. Acele aglomerari urbane, ca a fost litoral, ca a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou numar de cazuri. O crestere care a fost progresiva accelerata in ultimele doua saptamani. (...) Nu instituim starea de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata. (...) Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta. In conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune starea de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase", a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru.

Dupa ce ieri a fost inregistrat cel mai mare numar de cazuri noi coronavirus din Romania de la inceputul pandemiei, adica 555 in numai 24 de ore, astazi situatia pandemica din Romania ramane ingrijoratoare. 614 cazuri noi in si 17 decese in numai 24 de ore, dupa efectuarea a 13.179 de teste.

Raportul infectiilor din Romania a urcat la 30.789 de cazuri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#nelu tataru, #coronavirus, #urgenta, #pandemie , #ministrul Sanatatii
Comentarii