Nelu Tataru: "Spitalul Regional Iasi este cel mai avansat in acest moment. Speram ca pasii sa se desfasoare intr-un ritm alert"

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 10:11

   

Nelu Tataru: "Spitalul Regional Iasi este cel mai avansat in acest moment. Speram ca pasii sa se desfasoare intr-un ritm alert"
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat, duminica, la Iasi, ca Spitalul Regional Iasi este cel mai avansat dintre cele trei care vor fi construite, aflandu-se in faza de proiect. "Speram ca pasii sa se desfasoare intr-un ritm alert", a afirmat ministrul, precizand ca va urmari ca unitatea medicala sa fie operationalizata mai repede decat se prevede in proiect. Spitalul Regional Iasi va avea 850 de paturi, la care se vor adauga paturile din Unitatea de Primiri Urgente si 45 de paturi pentru spitalizare de zi.

Premierul Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si ministrul Mediului, Costel Alexe, au vizitat, duminica dimineata, amplasamentul Spitalului Regional de Urgenta Iasi.

"Acest spital regional va avea doua etaje in subteran, sapte etaje supraterane, va avea un corp orizontal in care vom avea strucuri de investigare, diagnostic, tratament si trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unitatii medicale, cu paturi. In structura Spitalului Regional de Urgenta Iasi avem 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru UPU si 45 de paturi pentru internarea de zi. In aceeasi locatie se vor regasi 17 cabinete pentru Ambulatoriu, 19 sali de operatie", a declarat Nelu Tataru.

Potrivit ministrului Sanatatii, spitalul va deservi populatia aferenta regiunii Moldova, investitia depasind 500 de milioane de euro.

"Avem in acest moment un Spital Judetean de Urgenta, dar, dupa cum stiti si stiu si eu, nu este optim si nici nu poate inlesni atat activitatea medicala cat si activitatea didactica. In viitorul Spital Regional vom regasi si spatii pentru activitatea didactica. Spitalul Regional Iasi este cel mai avensat in acest moment, ne aflam la faza de proiect si verificator de proiecte. Speram ca pasii sa se desfasoare intr-un ritm alert. Voi urmari ca acest parcurs sa fie cat mai scurt si sa avem operationalizarea spitalului cat mai repede, sa nu asteptam acel termen care este dat in contractul cu BEI sau in contractul pe care-l avem pentru cele 3 spitale judetene", a mai declarat ministrul Sanatatii.

Acesta a precizat ca personalul din spitalele din Iasi va deservi noua unitate, dar se vor face si angajari.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de3768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nasty
rank 5
Tataru si Orban au vizitat AMPLASAMENTUL viitorului spital! :)))
E campanie electorala, si - pentru sustinerea mafiotilor locali, Chirica si Alexe (candidati la primarie si CJ) - Orban viziteaza terenuri virane aflate la marginea orasului...
Unde mai pui ca in zona respectiva se trag, cu ocazia construirii spitalului, si niste tunuri imobiliare, in care PSD si PNL sunt mana in mana...
Tot-la-vale
rank 5
PSD=PNL
=USL in Iasi. Adica grupul de infractori al lui Fenchiu cu Alexe Drujbă varf de lance + mafia portocalie a securistului Băsescu + gunoaiele racolate din PSD, dintre care unele condamnate penal si incluse pe listele uslașe.
Tot-la-vale
rank 5
Tătaru Șpăgaru
Din fericire Zoaie.com e singura cloacă media care zi de zi iși intoxică cititorii cu flatulantele vocale ale acestui politruc = evident luandu-si simbria pentru aceste "servicii" de propadandisti. Orice ziarist l-ar intreba pe importoul Tataru de ce a ajuns Romania o ciuma a Europei, nu si copistii acestui site.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor