Tataru: Ritmul de imbolnavire este stabil. Inca nu am trecut de varful pandemiei in Romania

Joi, 07 Mai 2020, ora 22:03
3723 citiri
Tataru: Ritmul de imbolnavire este stabil. Inca nu am trecut de varful pandemiei in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca ritmul imbolnavirilor la nivel national este unul care se mentine constant, in jurul a 300 de noi cazuri zilnic, insa Romania nu a depasit varful pandemiei provocate de SARS-CoV-2. Tataru afirma ca regulile care vor trebui respectate dupa ridicarea starii de urgenta vor fi puse in dezbatere publica in viitorul apropiat.

"Este un ritm care se mentine de o saptamana. (...) Mizam in continuare pe aceeasi respectare a distantarii sociale, dar mai ales a regulilor de igiena. Ritmul pe care il avem in acest moment este un ritm stabil, dar trebuie sa urmarim focarele care se nasc in acest moment. (...) Ramane ca evaluarea din aceasta saptamana a INSP si a Ministerului Sanatatii sa ne redea o imagine a starii in care ne aflam", a declarat Nelu Tataru, joi seara, la B1 Tv.

Acesta a spus ca sunt focare in caminele de varstnici, dar si in randul cadrelor medicale, dar ca prin anchete epidemiologice "bine facute" acestea pot fi tinute sub control.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca la fiecare 14 zile se va face o noua evaluare cu privire la situatia epidemiologica.

Nelu Tataru a mai spus si ca regulile care vor trebui respectate dupa data de 15 mai vor fi puse in dezbatere publica in viitorul apropiat, insa acestea vor prevedea protocoale privind mentinerea regulilor de igiena si distantarea sociala.

Nelu Tataru a afirmat, referindu-se la posibilitatea romanilor de a pleca in vacanta in aceasta vara, ca "intr-o prima faza a relaxarii dupa 15 mai nu discutam de restaurante".

"Avem un moment pe care trebuie sa-l gestionam, inca nu am trecut de varful pandemiei in Romania", a mai spus el.

In ceea ce priveste echipamentele si materialele sanitare, Tataru a spus ca autoritatile nu au avut timpul de a-i intreba pe fostii guvernanti de ce stocurile de materiale sanitare erau lipsa, existand materiale doar in depozitele Departamentului pentru Situatii de Urgenta, unde s-au facut stocuri pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Ebola.

"Pentru o luna, o luna si jumatate, chiar avem materiale, avem si in depozite", a mai spus Tataru, referindu-se la stocurile de materiale sanitare.

Vezi si Arafat, apel la populatie: Respectati regulile in continuare si aveti grija! Regretul vine prea tarziu si cu costuri care pot fi foarte mari!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nelu Tataru coronavirus Romania, #varf pandemie Romania , #ministrul Sanatatii