Tataru: Speram ca in 2 saptamani sa limitam focarul de la Suceava. Personalul medical accepta rigurozitatea militara

Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 20:36
4269 citiri
Tataru: Speram ca in 2 saptamani sa limitam focarul de la Suceava. Personalul medical accepta rigurozitatea militara
Foto: captura Digi 24

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, aflat la Vaslui vineri, a declarat ca odata cu masurile impuse in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava autoritatile spera sa fie limitat focarul existent in acest judet.

"Acolo la Suceava a fost ceva deosebit. Tocmai de aceea ma vedeti la toate focarele mai mici din tara. Nu vrem sa mai avem o Suceava. Suceava a insemnat o serie de nereguli, plecand de la personal medical, de la Directia de Sanatate Publica, plecand de la autoritati locale sau de la pacienti care omiteau sau refuzau sa raspunda la niste intrebari, plecand de la o situatie care a fost luata in usor, plecand de la nerespectarea in timp a circuitelor epidemiologice, plecand de la anchete epidemiologice incomplete. (...)

Se pare, dupa lungi reticente, ca personalul medical accepta rigurozitatea militara, desi circuitele si tot ce insemna activitatea medicala raman pe civil. Speram ca in doua saptamani sa putem limita acest focar care exista la Suceava", a afirmat Tataru.

Oficialul a precizat ca in ultimele zile i-au parvenit informatii privind reticenta unor angajati de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava de a respecta masurile stabilite de noua conducere militara a unitatii medicale si a transmis ca astfel de atitudini nu sunt justificate.

"Cand ma gandesc ca au fost partasi la ce s-a intamplat, nu stiu daca cineva de acolo poate avea vreo nemultumire in acest moment, cand niste oameni se risca, merg in focar tocmai pentru a-i ajuta. In ultima saptamana au fost tot mai multe reticente la tot ceea ce insemna si testare si izolare si carantinare si participarea la un circuit epidemiologic si un circuit care includea cazarea personalului medical la hoteluri din Suceava pentru a nu merge acasa", a afirmat Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii a comentat informatia potrivit careia angajatii de la morga Spitalului Suceava percepeau sume de bani pentru eliberarea cadavrelor, spunand ca un astfel de lucru "nu poate fi acceptat".

Nelu Tataru a efectuat, vineri, o vizita in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, cel mai mare punct vamal de la frontiera de Est a Romaniei, unde a facut o evaluare a numarului de persoane care intra in tara in aceasta perioada, dar si o evaluare a ajutoarelor care sunt trimise din Romania in Republica Moldova.

Cu acest prilej, ministrul Sanatatii a transmis ca Spitalul Municipal Barlad, desemnat unitate suport COVID-19, poate gestiona cazurile existente, a primit echipament de protectie si va continua sa primeasca atat materialele necesare cat si tratamentul pentru bolnavi si a cerut personalului medical sa respecte precautiile si sa trateze fiecare pacient ca pe un suspect de infectare cu noul coronavirus.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronaviru

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Tataru focar Suceava, #Tataru spital Suceava , #ministrul Sanatatii