Trei ministri sunt chemati azi sa dea explicatii in Parlament

Luni, 11 Mai 2020, ora 07:19
2450 citiri
Trei ministri sunt chemati azi sa dea explicatii in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este invitat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora Guvernului". Pe de alta parte, comisiile reunite de politica externa, afaceri europene si munca ale Senatului ii vor audia pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, si pe cel al Muncii, Violeta Alexandru.

Nelu Tataru urmeaza sa le prezinte azi deputatilor masurile luate in lupta impotriva coronavirusului.

Decizia a fost luata saptamana trecuta, in sedinta Biroului Permanent, la solicitarea grupului parlamentar al deputatilor USR.

In Senat, audierea lui Aurescu si Alexandru este programata la ora 12:00 si are ca tema modul in care Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale au gestionat deplasarea unor lucratori romani in strainatate, in contextul pandemiei de COVID-19, se mentioneaza pe site-ul Senatului.

Presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus pe 2 mai audierea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

"La 1 Mai 2020, Solidaritatea, asa cum a fost cunoscuta initial in Romania sarbatoarea muncitorilor, trebuie sa devina urgent o realitate pentru miile de muncitori romani imbarcati in avioane si dusi sa lucreze campurile unde ziua de munca inseamna 12 ore pe zi, sapte zile din sapte, asa cum se intampla acum doua secole, cand erau abandonati de tara de origine si exploatati de tara 'adoptiva'", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, diplomatii romani trebuie sa verifice ceea ce presa prezinta drept "suferintele muncitorilor romani".

El a afirmat saptamana trecuta ca, in cazul in care la audierile ministrilor Muncii si de Externe vor rezulta "lucruri mult mai grave" in legatura cu plecarea romanilor la munca in strainatate in conditii de pandemie, se poate ajunge la constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a analiza detaliile acestor plecari.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anuntat ca cei doi ministri se vor prezenta "fara ezitari" la audierea din comisiile de specialitate ale Camerei superioare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tataru Ora Guvernului Parlament, #Aurescu Violeta Alexandru audiati Senat , #ministrul Sanatatii