Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anuntul oficial facut de autoritatile romane: "Vaccinul anti-COVID e voluntar si gratuit". Transele care vor ajunge in Romania

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 10:00
6028 citiri
Anuntul oficial facut de autoritatile romane: "Vaccinul anti-COVID e voluntar si gratuit". Transele care vor ajunge in Romania
Cercetatori intr-un laborator medical FOTO Hepta

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a explicat ca Romania va primi o transa de 4,6% la fiecare esantion lunar de vaccinuri impotriva COVID-19. Demnitarul a explicat ca un astfel de ser "este singura sansa sa putem limita si termina aceasta pandemie".

"De la inceputul acestei pandemii, s-a lucrat si la nivel european, si la nivelul Comisiei Europene, la care am achiesat si noi inca din primele luni, la descoperirea unui vaccin. Ne imunizam trecand prin boala sau facand un vaccin. Existenta unui vaccin este cea care la un moment dat va da si semnalul de descendenta a acestei pandemii si de limitare a efectelor ei.

In conditiile in care s-a mers pe acel vaccin, Comisia Europeana a contractat cu mai multe firme - in acest moment sunt vreo cinci firme cu care sunt si contracte, in care fiecare din tarile participante au o cota parte. Ele vor fi vaccinuri care vor fi produse de diferite firme, vaccinuri care se tin intre 2 si 8 grade sau sunt intre -80 si -20 de grade. Sunt esantioane care vor veni lunar. (...) La fiecare esantion care va veni noi vom primi transa de 4,6%", a declarat Nelu Tataru, miercuri seara, pe B1 TV.

Intrebat care e proiectia de timp in cazul Romaniei, in contextul in care Spania si Germania au anuntat vaccinari pentru luna decembrie, ministrul Sanatatii a explicat: "Aceste vaccinuri trebuie sa fie avizate de Agentia Europeana a Medicamentului."

"Ajungand in comunitatea europeana, va veni acel aviz. In masura in care il vom avea, cat de repede il vom avea, eu stiu, in doua saptamani il putem si avea la noi pe piata. Firmele au acest vaccin in acest moment. Noi speram ca in ianuarie sa putem avea prima transa si sa putem vaccina si, eu stiu, prima categorie, care sunt personalul din unitatile sanitare publice si private, in jur de 550.000. Cei fara comorbiditati, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie-aprilie," declara Nelu Tataru.

"Creandu-ne imunitatea, avem si o scadere a transmiterii in comunitate si atunci vom avea si un numar scazut. Sa ne asteptam ca la jumatatea anului sa fim pe acea panta in care sa putem spune ca am limitat aceasta pandemie", a mai spus Nelu Tataru.

Intrebat daca e realist sa spunem ca la jumatatea anului viitor vom renunta la mastile de protectie, ministrul a afirmat: "In conditiile in care evaluarea noastra va fi in fiecare luna... Acum, noi trebuie sa intelegem, vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar si este gratuit. Trebuie sa mai si vrem sa facem acest vaccin".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#nelu tataru vaccin, #Nelu Tataru Covid, #Nelu Tataru coronavirus, #vaccin COVID , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza viorel2
viorel2
rank 3
vaccinul cadou e de la Greci?