Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 09:37
2422 citiri
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Tătaru crede ca la Sănătate trebuie numit un profesionist FOTO Facebook / Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, miercuri, 27 octombrie, că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

Acesta consideră că, în acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecţie, distanţare socială, dezinfectant.

Nelu Tătaru face apel la toţi cei care nu se simt bine să contacteze medicul de familie şi să ia împreună cu acesta decizia corectă.

”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist.

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru, citat de BZI.

Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Politicieni, huiduiți la Iași, de Ziua Unirii. Protestatarii au scandat „Hoții! Trădătorii! Georgescu, președinte!”
Politicieni, huiduiți la Iași, de Ziua Unirii. Protestatarii au scandat „Hoții! Trădătorii! Georgescu, președinte!”
Evenimentul organizat de Ziua Unirii la Iași a fost marcat de huiduieli și proteste din partea susținătorilor AUR. Ținta nemulțumirilor au fost primarul Mihai Chirica, vicepreședintele...
Cristian Preda, despre majoritatea din Consiliul general: "Nu e doar o manevră destinată să-l blocheze pe Nicușor Dan"
Cristian Preda, despre majoritatea din Consiliul general: "Nu e doar o manevră destinată să-l blocheze pe Nicușor Dan"
Decizia formării unei majorități care include PUSL și AUR în Consiliul General al Capitalei este mai mult decât o mișcare care să blocheze primarul Nicușor Dan, susține politologul...
#nelu tataru, #platou, #val 4, #sarbatori iarna, #pandemie , #stiri Nelu Tataru
  1. Politicieni, huiduiți la Iași, de Ziua Unirii. Protestatarii au scandat „Hoții! Trădătorii! Georgescu, președinte!”
  2. Cristian Preda, despre majoritatea din Consiliul general: "Nu e doar o manevră destinată să-l blocheze pe Nicușor Dan"
  3. Câtă benzină primea președintele Senatului înainte de tăierile anunțate de Ilie Bolojan. Putea ajunge la Hamburg și înapoi de două ori pe lună
  4. Cum se fac investițiile în SUA și în România. ”De ce să-ți riști propriii bani?”
  5. Marele motiv de nemulțumire al lui Daniel David, de când a preluat Ministerul Educației: „Toată lumea doreşte să discute cu ministrul, pentru orice problemă"
  6. Trump vrea să se vadă cu Putin „imediat”: „În fiecare zi în care nu ne întâlnim, soldaţi sunt ucişi pe câmpul de luptă”
  7. Nicușor Dan cere probe concrete cu privire la anularea alegerilor prezidențiale: „Oamenii trebuie să fie convinși"
  8. Testul pe care Crin Antonescu nu-l poate trece, sinonim cu eșecul la alegerile prezidențiale: „Vine dintr-o epocă ce nu mai există"
  9. „Reforma administrativă” de la Parlament, exercițiu de imagine? Principalele hibe din planul de restructurare al lui Bolojan
  10. Rusia nu a influențat alegerile din România, atacă Elena Lasconi. "Așa suntem lăsați să credem. Nu am văzut nicio dovadă"