Vestea secolului anunțată de un savant ce a prezis viitorul cu 86% precizie: Anul în care oamenii vor deveni nemuritori VIDEO

Joi, 30 Martie 2023, ora 01:19
8998 citiri
Vestea secolului anunțată de un savant ce a prezis viitorul cu 86% precizie: Anul în care oamenii vor deveni nemuritori VIDEO
Oamenii ar putea deveni nemuritori susține un om de știință american FOTO: Unexplained Mysteries

Ray Kurzweil, un fost director de inginerie al gigantului tehnologic Google, autor, inventator și om de știință american, a anunțat într-un interviu pe canalul YouTube Adagio, vești de senzație pentru umanitate. El a spus că oamenii vor atinge nemurirea, iar nanoboții vor ajuta lumea să atingă acest deziderat.

Inventatorul american spune că tehnologia va fi capabilă să repare celulele și țesuturile umane care se deteriorează, pe măsură ce organismul îmbătrânește, potrivit Daily Mail.

Un fost inginer american, în vârstă de 75 de ani, de la gigantul tehnologic Google și-a dat seama că oamenii vor atinge nemurirea, cel mai devreme în 2030. Trebuie menționat faptul că 86% din cele 147 de predicții ale sale au fost corecte.

Bill Gates avertizează omenirea: Revoluția ce transformă lumea a început, dar poate scăpa de sub control VIDEO

Ray Kurzweil a vorbit pe canalul YouTube Adagio, discutând despre expansiunea în genetică, nanotehnologie și robotică, despre care crede că va duce la „nanoboți” care vor inversa vârsta.

Acești roboți minusculi vor repara celulele și țesuturile deteriorate care se deteriorează pe măsură ce corpul îmbătrânește și ne vor face imuni la boli precum cancerul.

Previziunile conform căreia o astfel de ispravă este realizabilă până în 2030 au fost întâmpinate cu entuziasm și scepticism, deoarece vindecarea tuturor bolilor mortale pare departe de a fi la îndemână.

Kurzweil a fost angajat de Google în 2012 pentru a „lucra la noi proiecte care implică învățarea automată și procesarea limbajului”, dar făcea predicții cu privire la progresele tehnologice cu mult înainte.

Descoperire mai mare decât inteligența artificială: Un nou material revoluționar ce va schimba lumea, demn de Premiul Nobel VIDEO

Singularitatea va fi atinsă în 2045

În 1990, el a prezis că cel mai bun jucător de șah din lume va pierde în fața unui computer până în 2000 și s-a întâmplat în 1997, când Deep Blue l-a învins pe Gary Kasparov.

Kurzweil a făcut o altă predicție uimitoare în 1999: a spus că până în 2023 un laptop de 1.000 de dolari va avea puterea de calcul și capacitatea de stocare a creierului uman.

Acum, fostul inginer Google crede că tehnologia va deveni atât de puternică încât îi va ajuta pe oameni să trăiască pentru totdeauna, în ceea ce este cunoscut sub numele de singularitate.

Singularitatea este un punct teoretic când inteligența artificială depășește inteligența umană și schimbă calea evoluției noastre. Kurzweil, un autor care se descrie ca un futurist, a prezis că singularitatea tehnologică va avea loc până în 2045, IA trecând un test Turing valid până în 2029.

Paradisul rușilor într-un oraș străin cu 3 milioane de locuitori: Noua casă a fugarilor lui Putin VIDEO

El a spus că mașinile deja ne fac mai inteligenți, iar conectarea lor la neocortexul nostru va ajuta oamenii să gândească mai inteligent.

Contrar temerilor unora, el crede că implantarea computerelor în creierul nostru ne va îmbunătăți. „Vom obține mai mult neocortex, vom fi mai amuzanți, vom fi mai buni la muzică. Vom fi mai sexy”, a spus el.

„Vom exemplifica într-adevăr toate lucrurile pe care le prețuim la oameni într-o măsură mai mare.” Mai degrabă decât o viziune a viitorului în care mașinile preiau umanitatea, Kurzweil crede că vom crea o sinteză om-mașină care ne va face mai buni.

Conceptul de nanomașini care sunt introduse în corpul uman a fost în science fiction de zeci de ani. „În cele din urmă, va afecta totul”, a spus Kurzweil. „Vom fi capabili să satisfacem nevoile fizice ale tuturor oamenilor. Ne vom extinde mintea și vom exemplifica aceste calități artistice pe care le prețuim”.

#nemuritor, #viata vesnica, #nemurire, #nemurire oameni Ray Kurzweil, #director Google creier Internet, #Google , #stiri externe