Ce se află în spatele petrecerii lui Elon Musk în România. Proiectul SF în care au investit mulți miliardari chemați la Bran VIDEO

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 14:59
67901 citiri
Ce se află în spatele petrecerii lui Elon Musk în România. Proiectul SF în care au investit mulți miliardari chemați la Bran VIDEO
Elon Musk a vorbit în dese rânduri despre proiectul Neuralink FOTO Wikipedia

Elon Musk a vorbit despre organizarea unui eveniment special de Halloween încă din vara acestui an.

Un tweet din data de 22 august 2022 al excentricului miliardar a avut următorul conținut „Neuralink progress update show & tell on October 31st (Halloween)”.

Este vorba despre un proiect revoluționar anunțat de Musk în 2016 și care a făcut progrese în ultima perioadă. Teoretic, pe 31 octombrie, la petrecerea de Halloween anunțată în august, ar fi trebuit să fie prezentată evoluția proiectului la un nivel dezirabil pentru investitori.

Pe de altă parte, în urmă cu doar o săptămână, pe 23 octombrie, Musk a revenit cu un alt anunț în care anunța amânarea lansării: „Neuralink show & tell now on Nov 30”.

Evenimentul de lansare se presupune că ar fi trebuit să aibă loc în România.

Pe lista celor peste 140 de invitați chemați la Castelul Bran se numără mulți miliardari care au legătură cu proiectul Neuralink.

Ambii fondatori Google - Serghei Brin și Larry Page - care ar urma să vină în România au participat prin Google Ventures la seria de finanțare din 2021 pentru Neuralink.

Ar mai fi Steve Jurvetson și Luke Nosek. Primul a fost fondator Hotmail, ulterior și investitor la Neuralink încă din primii ani, iar al doilea, un alt cofondator Pay Pal, care l-a urmat apoi pe Thiel la Founders Fund (investitor în Neuralink în seria de anul trecut), unul dintre primii investitori venture care i-a susținut lui Musk și compania SpaceX, arată publicația Profit.ro.

Până în 2019, proiectul a atras investiții totale de 158 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane din partea lui Musk.

Coordonatorii Neuralink lucrează la un dispozitiv „asemănător unei mașini de cusut” capabil să implanteze fire foarte subțiri (4 până la 6 microni lățime) în creier. Cipul implantat ar avea sarcina principală de a repara leziuni foarte grave ale creierului și de a vindeca boli precum demența, Alzheimer și alte tulburări neurodegenerative.

Pe de altă parte, cipul ar trebui să "citească" creierul și să colecteze informații în totalitate nou despre organul principal al corpului uman.

Printre altele, ar putea transpune într-o manieră mult mai credibilă realitatea virtuală.

Într-o intervenție din 2021, Musk a spus că dispozitivul a fost implantat unei maimuțe, care a fost capabilă să joace, prin telepatie, un joc de calculator.

Miliardarul s-a arătat încrezător că dispozitivul ar putea ajuta oameni paralizați să meargă din nou.

Experimentele pe oameni ar fi trebuit să înceapă în 2022. Cu toate acestea, nu au mai fost anunțate progrese în cursul acestui an. În același timp, mai mulți coordonatori de rang înalt și-au dat demisia, alimentând criticile asupra proiectului.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Elon Musk a declarat luni seară, 19 februarie, că primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este...
România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie pana la 3,1%, de la 3,4% in decembrie, insa in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din...
#Neuralink Elon Musk, #musk romania, #musk halloween, #neuralink romania , #Neuralink