Bărbații trebuie să alunge un lucru din viața lor. Asta le creează boli de inimă și accidente vasculare cerebrale

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 01:26
12888 citiri
Bărbații trebuie să alunge un lucru din viața lor. Asta le creează boli de inimă și accidente vasculare cerebrale

Un grup de oameni de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Boston, Statele Unite, condus de către Lewina Lee, a efectuat un studiu la 1.561 de bărbați, în privința riscurilor pentru bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și diabet.

Analiza a demonstrat că persoanele de vârstă medie care au avut anxietate și care își fac foarte multe griji în viața de zi cu zi, dezvoltă mai mulți factori de risc pentru aceste afecțiuni.

Studiul, publicat luni, 24 ianuarie 2022, în revista Asociației americane a inimii, a descoperit că bărbații care s-au simțit anxioși sau copleșiți au căpătat factori de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială și colesterolul mărit, într-un ritm mai rapid decât colegii lor mai puțin îngrijorați, potrivit Heart.

Cei mai îngrijorați din grupul studiat au avut o șansă cu 10-13% mai mare de a acumula în cele din urmă, șase sau mai mulți factori de risc, agravând riscurile pentru boile de inimă și accident vascular cerebral asociate cu îmbătrânirea normală.

”A avea șase sau mai mulți markeri cardiometabolici cu risc ridicat sugerează că un individ este foarte probabil să dezvolte sau a avut deja o boală cardiometabolică”, a spus Lewina Lee, autorul principal al studiului, profesor ascoiat la Facultatea de Medicină de la Universitatea Boston din Statele Unite.

Cercetătorii au analizat datele culese de la Clinica din Boston de la 1.561 de bărbați, între anii 1975 și 2015. Participanții, dintre care 97% albi, au inclus veterani și non-veterani a căror vârstă medie a fost la începutul studiului de 53 de ani.

Bărabții au fost evaluați cu nevrotism (nevroză) – tendința de a interpreta situațiile ca fiind stresante, amenințătoare sau copleșitoare – și prin nivelurile de îngrijorare prin două chestionare.

Bărabții au fost supuși, de asemenea, și la examene fizice, inclusicv analize de sânge, la fiecare trei și cinci ani, până când au murit sau s-a terminat perioada de studiu. Au fost măsurați 7 factori de risc, precvum tensiunea arterială, colesterolul total, trigliceridele, obezitatea, zahărul din sânge și un marker de inflamație.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

În general, bărbații au dezvoltat un factor de risc cardiometabolic pe deceniu de la 33 la 65 de ani, cu o medie de 3,8 factori de risc până la 65 de ani. Persoanele cu cele mai ridicate niveluri de nevrotism au șanse cu 13% mai multe șanse să dezvolte 6 sau mai mulți factori de risc cardiometabolici pe măsură ce îmbătrânesc.

Cei care au spus că sunt foarte îngrijorați au avut cu 10% mai multe șanse să acumuleze 6 sau mai mulți factori de risc.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

”Persoanele cu niveluri ridicate de nevrotism sunt predispuse să experimenteze emoții negative, cum ar fi frica, anxietatea, tristețea și furia, mai intens și mai frecvent. Îngrijorarea se referă la încercările noastre de a ne rezolva probelemele în jurul unei situații al cărui rezultat din viitor este incert și cu potențial pozitiv sau negativ”, a spus Lewina Lee.

Citeste si:
Infractori periculoși, autori ai unor tâlhării în serie, condamnați la pedepse grele. Intrau noaptea peste victime mascați cu cagule și înarmați
Infractori periculoși, autori ai unor tâlhării în serie, condamnați la pedepse grele. Intrau noaptea peste victime mascați cu cagule și înarmați
Doi bărbați din Miercurea Sibiului (județul Sibiu) și unul din Gârbova (județul Alba) au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia la pedepse grele pentru infracțiunea de tâlhărie...
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...