S-a aflat cât de gravă e accidentarea lui Neymar. Diagnosticul care îi sperie pe brazilieni la Campionatul Mondial

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 08:48
3934 citiri
S-a aflat cât de gravă e accidentarea lui Neymar. Diagnosticul care îi sperie pe brazilieni la Campionatul Mondial
Neymar

Neymar, superstarul selecţionatei Braziliei, a suferit o entorsă la glezna dreaptă, a anunţat joi medicul Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Rodrigo Lasmar, după victoria Selecao în faţa Serbiei (2-0), în meciul de debut la Cupa Mondială din Qatar, disputat joi seara pe stadionul Lusail din Al Daayen, informează AFP.

"Trebuie să aşteptăm între 24 şi 48 de ore pentru a avea o altă evaluare" a gravităţii acestei accidentări şi o eventuală indisponibilitate a jucătorului, înlocuit în finalul partidei cu sârbii, a subliniat Lasmar.

Selecţionerul brazilian Tite s-a declarat însă "încrezător că Neymar va continua să joace la Cupa Mondială" din Qatar.

La puţin timp după această conferinţă de presă, jucătorul a părăsit stadionul şchiopătând uşor, fără să răspundă întrebărilor ziariştilor, cu căşti voluminoase pe cap, însoţit de un membru al staff-ului brazilian.

Potrivit medicului, accidentarea s-a produs în timpul unui impact direct cu genunchiul unui jucător sârb. Neymar (30 de ani) a mai fost lovit la glezna dreaptă şi în 2019, accidentare care l-a forţat atunci să renunţe la Copa America.

Pe Lusail Stadium, care va găzdui şi finala CM 2022, pe 18 decembrie, Neymar a fost foarte activ până la înlocuirea sa, în minutul 80. El a s-a aflat la originea deschiderii, după ce l-a lansat pe Vinicius, al cărui şut, respins de portarul sârb Vanja Milinkovic-Savic, a fost reluat în plasă de Richarlison (62). Brazilienii şi-au dublat avantajul în minutul 73, prin acelaşi Richarlison, care a marcat cu o execuţie spectaculoasă, din foarfecă, unul dintre cele mai frumoase goluri văzute până acum la un Campionat Mondial.

Departe de grijile şi problemele sale de sănătate din trecutul recent, Neymar, care participă la a treia sa Cupă Mondială, a abordat competiţia din Qatar într-o formă strălucitoare, după un început de sezon fulminant în tricoul echipei Paris Saint-Germain.

#neymar, #accidentare, #diagnostic, #Brazilia, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022