Motivul pentru care Neymar e mai bogat cu 3 milioane de dolari

Joi, 11 Aprilie 2024, ora 14:20
1194 citiri
Motivul pentru care Neymar e mai bogat cu 3 milioane de dolari
Neymar FOTO Facebook

Un tribunal brazilian a suspendat o amendă de aproximativ trei milioane de dolari impusă starului mondial al fotbalului Neymar Junior pentru că a construit fără autorizaţie un lac artificial pe proprietatea sa din Rio de Janeiro, informează AFP.

Sentinţa, cu data de luni, a fost obţinută miercuri de AFP, fiind emisă de jucătoarea Adriana Ramos de Mello, citează un raport al autorităţii oficiale de mediu INEA, care precizează că proiectul nu necesita, de fapt, nicio autorizaţie de mediu.

"Întrucât amenzile solicitate s-au ridicat la milioane de dolari", a cere în continuare plata acestora "ar provoca un prejudiciu important, disproporţionat şi chiar ilegal" atacantului clubului saudit Al-Hilal, a spus magistratul.

Consiliul municipal al oraşului Mangaratiba l-a condamnat pe atacantul brazilian la plata a patru amenzi, în valoare totală de 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari) pentru infracţiuni împotriva mediului, legate de construirea unui lac artificial pe domeniul jucătorului, la aproximativ 130 km de Rio.

Printre "zecile de infracţiuni" sesizate, autorităţile au citat "executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu", captarea şi deturnarea apei râului fără autorizaţie şi "săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie".

Judecătoarea a luat notă însă de constatările INEA, precizând în hotărârea sa că o inspecţie "a confirmat că nu este necesară nicio autorizaţie (de mediu) pentru astfel de activităţi" şi, prin urmare, că infracţiunile reproşate lui Nemyar "nu au fost (caracterizate)".

Fotbalistul brazilian a cumpărat în 2016 un conac în Mangaratiba, o zonă turistică aflată în proximitatea metropolei Rio de Janeiro, pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, dotat cu heliport, spa şi o sală de sport, între altele.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#neymar, #bogat, #motiv, #amenda , #stiri fotbal