Scandal în jurul lui Neymar. De ce-l acuză un candidat la alegerile prezidenţiale din Brazilia pe celebrul fotbalist

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 09:54
1563 citiri
Scandal în jurul lui Neymar. De ce-l acuză un candidat la alegerile prezidenţiale din Brazilia pe celebrul fotbalist
Neymar

Luiz Inacio Lula da Silva, candidat la alegerile prezidenţiale din Brazilia, a declarat, marţi, că Neymar îl susţine pe actualul şef de stat Jair Bolsonaro pentru că are temeri legate de problemele sale fiscale, informează AFP.

“Neymar are dreptul să aleagă pe cine vrea ca preşedinte. Cred că el se teme că dacă eu câştig alegerile voi afla ce i-a iertat Bolsonaro în ceea ce priveşte datoria sa constând în impozitul pe venit. Cred că de aceea se teme de mine”, a spus Lula râzând, atunci când a fost întrebat la un podcast pe YouTube dacă l-ar fi vrut de partea sa pe starul brazilian.

“Este evident că Bolsonaro are o înţelegere cu tatăl lui Neymar. Acum, el are probleme fiscale în Spania”, a adăugat fostul preşedinte, făcând referire la deciziile favorabile obţinute de jucător într-un caz de evaziune fiscală în Brazilia şi la procesul de la Barcelona legat de nereguli la transferul fotbalistului la FC Barcelona în 2013.

Lula a obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale, la 2 octombrie, 48 la sută din totalul voturilor, cu cinci la sută mai mult decât Jair Bolsonaro. Turul doi al alegerilor va avea loc la 30 octombrie.

Înaintea primului tur, Neymar şi-a arătat public susţinerea pentru Bolsonro.

#neymar, #Neymar transfer Barcelona, #Lula da Silva , #Brazilia