Thailanda - România, baraj în Cupa Davis. Programul meciurilor de vineri și sâmbătă

Joi, 02 Februarie 2023, ora 12:44
1562 citiri
Thailanda - România, baraj în Cupa Davis. Programul meciurilor de vineri și sâmbătă
Nicholas David Ionel

Nicholas David Ionel îl va înfrunta pe Yuttana Charoenphon, vineri, în prima partidă de simplu din cadrul întâlnirii care opune echipele masculine de tenis ale României şi Thailandei, la Nontaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis.

Nicholas David Ionel este cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), iar la dublu ocupă locul 411 în lume.

Yuttana Charoenphon este a treia racheta a Thailandei la simplu, ocupând locul 976 în clasamentul mondial de simplu, în timp ce la dublu se află pe 991.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Kasidit Samrej (605 ATP la simplu şi 1.017 ATP la dublu) şi pe Filip Cristian Jianu (267 ATP la simplu şi 590 ATP la dublu).

Sâmbătă vor avea loc meciul de dublu şi ultimele două partide de simplu, Ionel - Samrej şi Jianu - Charoenphon. De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu vor fi premiere.

Veteranul Marius Copil (32 ani, 393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), care a evoluat în 22 de întâlniri de Cupa Davis pentru România, disputând 39 de meciuri, 29 la simplu şi 1-0 la dublu, va juca în partida de dublu, alături de Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu). Adversarii lot vor fi Pruchya Isaro (1.337 ATP la simplu, 455 ATP la dublu) şi Thantub Suksumrarn (1.075 ATP la simplu, 556 ATP la dublu).

Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan mai face parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, figurează şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele vor debuta, atât vineri, cât şi sâmbătă de la ora locală 11:00 (06:00 la Bucureşti) şi vor fi găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri.

Echipa care va câştiga această dispută va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială I.

Aceasta va fi prima confruntare dintre România şi Thailanda.

Citește și:
Nicolae Stanciu, despre meciul cu Andorra: ”Nu mai avem nicio scuză”
Nicolae Stanciu, despre meciul cu Andorra: ”Nu mai avem nicio scuză”
Fotbalistul Nicolae Stanciu a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută în Andorra, că prima reprezentativă a României nu mai are nicio scuză dacă nu se califică la...
Meciul pe care România îl poate câștiga la ”masa verde” în grupa preliminară pentru Euro 2024
Meciul pe care România îl poate câștiga la ”masa verde” în grupa preliminară pentru Euro 2024
Belarus ar putea fi exclusă din calificările pentru Euro 2024 şi din toate competiţiile organizate de UEFA, a anunţat vineri televiziunea publică germană, ARD. Forul european va dezbate...
#Nicholas David Ionel, #cupa davis, #Thailanda, #Romania , #stiri tenis