Răzbunarea lui Nick Kyrgios față de țara sa: ”O rușine! Nu va fi uitat niciodată”

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 17:24
3209 citiri
Răzbunarea lui Nick Kyrgios față de țara sa: ”O rușine! Nu va fi uitat niciodată”
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios a anunţat că nu va reprezenta Australia la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, chiar dacă va fi apt, din cauza modului în care a fost tratat înainte de Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, relatează Reuters.

Fostul finalist de la Wimbledon, în vârstă de 28 de ani, nu a participat la JO de la Rio, după ce Kitty Chiller, şefa de misiune, a declarat că înainte de selecţia echipei comportamentul său a fost monitorizat.

"Un lucru pe care îl garantez, totuşi, este că, dacă sunt apt şi pregătit să joc, nu mă voi pune la dispoziţie pentru Jocurile Olimpice", a scris el într-un editorial în presa australiană.

"Modul în care am fost tratat de Comitetul Olimpic Australian şi de fostul şef de misiune Kitty Chiller nu va fi uitat niciodată. Să-mi interzică să joc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 a fost o ruşine. Eram numărul 13 la acea vreme şi aveam o şansă reală de a câştiga o medalie. Faptul că mi-au interzis să îmi reprezint ţara din motive de comportament este ceva ce nu pot uita".

Kyrgios s-a confruntat cu probleme la genunchi, la picior şi la încheietura mâinii de când s-a retras în ultimul moment de la Australian Open de anul trecut şi a jucat un singur meci în circuit de la Openul Japoniei din octombrie 2022.

În absenţa sa de pe teren, Kyrgios a început să îşi construiască o carieră mediatică şi marţi şi-a făcut debutul intervievându-l pe teren pe prietenul său Novak Djokovici, după sfertul de finală al numărului unu mondial.

Kyrgios a declarat luna trecută că va mai juca cel mult două sezoane, iar miercuri a scris că abia aşteaptă să continue activitatea media după retragere.

Quarterly Report - Editia 4

Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Internaționalul român Radu Drăgușin a evoluat titular în meciul amical pe care echipele engleze Tottenham și Newcastle l-au disputat tocmai în Australia, la Melbourne. În fața a...
#Nick Kyrgios, #razbunare, #Australia, #jocurile olimpice , #stiri tenis