Reactii in Formula 1, dupa retragerea campionului mondial: Un mare soc!

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 20:59
12139 citiri
Reactii in Formula 1, dupa retragerea campionului mondial: Un mare soc!
Foto: Facebook/ Nico Rosberg

Principalul finantator al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat vineri ca a fost "un mare soc" pentru el sa afle ca germanul Nico Rosberg, proaspat campion mondial, si-a anuntat retragerea.

"Am luat seara trecuta cina cu presedintele echipei Mercedes, Toto Wolff, si bineinteles nu mi-a spus nimic (...) A fost un mare soc si pentru mine. Are nevoie de mai mult timp pentru a-si cheltui banii, asta-i tot", a spus Ecclestone.

El a precizat ca si-ar dori sa-l vada pe spaniolul Fernando Alonso in locul lui Rosberg in echipa Mercedes.

"Sunt foarte surprins si socat de anuntul retragerii lui Nico Rosberg. Iti dorim toate cele bune in viitor, Nico Rosberg! #respect", a scris pe Twitter si Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial.

Nu pentru toti retragerea lui Rosberg a reprezentat insa o surpriza.

"Ii va lipsi Formulei 1 si ii doresc tot ce este mai bun. Sunt sigur ca este o surpriza pentru multi. Eu sunt, probabil, singura persoana care considera ca nu a fost o surpriza deoarece il cunosc de mult timp.

Are o familie asupra careia vrea sa se concentreze si isi doreste mai multi copii, iar F1 ia mult timp. Daca imi va lipsi rivalitatea? Bineinteles! Este ceva ciudat si va fi trist sa nu-l am in echipa anul viitor", a spus si colegul lui Rosberg de la Mercedes, triplul campion mondial Lewis Hamilton.

Campionul mondial al Formulei 1, germanul Nico Rosberg, 31 de ani, a anuntat vineri ca va pune punct carierei, la doar cinci zile dupa ce a castigat titlul suprem.

"Din momentul in care soarta titlului era in propriile mele maini, am simtit o presiune foarte mare si am inceput sa ma gandesc la incheierea carierei daca voi deveni campion mondial.

Duminica dimineata, in Abu Dhabi, am stiut ca ar putea fi ultima mea cursa, dar inainte de start mi-am sters acest gand din minte. Am vrut sa ma bucur de fiecare experienta a cursei, stiind ca ar putea fi ultima. Decizia am luat-o apoi luni seara.

(...) In cei 25 de ani de cand particip la curse, visul meu, scopul meu a fost sa castig un titlu mondial in Formula 1. Am muncit mult, m-am sacrificat, dar titlul de campion mondial a fost tinta mea. Am urcat pe acest munte, sunt in varf acum. Sunt profund recunoscator tuturor celor care mi-au fost alaturi la acest titlu si m-au sprijinit ca acest vis sa devina posibil", a scris, printre altele, Rosberg pe pagina sa de Facebook.

El a precizat ca vrea sa fie retinut de fanii Formula 1 ca un campion mondial, astfel ca perioada urmatoare a vietii si-o va dedica familiei.

Retragerea lui Rosberg a surprins pe toata lumea, iar presa internationala a descris anuntul neamtului ca fiind "unul socant".

Rosberg se afla in cel mai bun moment al carierei, iar duminica trecuta a devenit in premiera campion mondial.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reactii retragere Nico Rosberg, #Nico Rosberg retras Formula 1, #Ecclestone Nico Rosberg, #Hamilton retragere Rosberg , #stiri Nico Rosberg