Banicioiu, despre cresterea salariilor medicilor: Romanii sa fie solidari cu personalul din Sanatate

Miercuri, 19 August 2015, ora 18:33
2760 citiri
Banicioiu, despre cresterea salariilor medicilor: Romanii sa fie solidari cu personalul din Sanatate

Cresterea salariilor pentru personalul din Sanatate a reprezentat o urgenta care a fost tratata cu celeritate de Guvern, iar masura trebuie sustinuta de toti actorii politici, afirma ministrul Nicolae Banicioiu.

"In contextul in care s-a vorbit ani la rand de hemoragia de cadre medicale din Romania spre alte tari europene, cresterea salariilor pentru toti angajatii din sistemul de Sanatate este una dintre solutiile pe care Guvernul a luat-o pentru a trata o situatie de urgenta din sistem.

Nu vorbim despre un serviciu facut personalului din Sanatate, ci de un drept pe deplin meritat, tinand cont de responsabilitatea pe care oamenii acestia o au, dar si de anii grei pe care i-au parcurs atat in formarea profesionala, cat si in activitatea practica", spune Nicolae Banicioiu.

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

In opinia sa, plusul de 25% la salarii incepand cu data de 1 octombrie, urmat de alte etape de majorare, inseamna un pas suplimentar si necesar facut de Romania spre a-si tine medicii in tara.

"Vorbim, in fapt, de o situatie tratata cu celeritate de Guvern, de o decizie asumata, prin care noi ne asiguram ca sistemul va functiona in parametri cat mai buni pe viitor. Tin sa subliniez ca nu vorbim doar despre o crestere salariala, ci si de angajarea din partea Guvernului a unor decizii menite sa sprijine concret personalul medical din tara noastra.

Tocmai de aceea, consider ca va fi foarte important semnalul pe care il da societatea in aceste zile fata de solutiile identificate de Guvern in dialog cu partenerii sociali. Nu mai vreau sa traim vremuri in care categorii mari de bugetari erau asmutite una impotriva celeilalte. Sper ca romanii, in general, si angajatii din sistemul public, in particular, vor fi solidari cu personalul din sistemul de Sanatate", puncteaza ministrul Sanatatii.

Medicii reactioneaza: Nu vrem legalizarea spagii, vrem salarii decente si conditii in spitale

Nicolae Banicioiu insista, in context, pentru ca masura cresterii salariale in sistemul de Sanatate sa fie sustinuta de toti actorii politici. "Medicii si intreg personalul medical din Romania trebuie sa aiba siguranta ca, indiferent de cum va arata ziua de maine, ei isi vor putea face planuri profesionale si de viata in tara noastra si, implicit, vor salva vieti romanesti", mai spune ministrul.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...