Decizie in cazul femeii care a nascut intr-un taxi: Cine va plati cu demisia

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 16:04
2684 citiri
Decizie in cazul femeii care a nascut intr-un taxi: Cine va plati cu demisia
Foto: Adevarul

Ministerul Sanatatii cere demiterea managerului Spitalului de Obstrica-Ginecologie Ploiesti si sanctionarea disciplinara a personalului medical, dupa ce o tanara care s-a prezentat la acest spital a nascut o ora mai tarziu intr-un taxi in drum spre Bucuresti.

Comisia Ministerului Sanatatii a finalizat joi raportul de control de la Maternitatea din Ploiesti, raport in care constata ca "daca s-ar fi incercat rezolvarea cazului in cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti, exista posibilitatea supravietuirii nou-nascutului", informeaza ministerul intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Scandalul nasterii in taxi: Ministrul Sanatatii si Arafat, la Maternitatea Ploiesti

"Avand in vedere declaratiile contradictorii ale medicului curant, asistentului de la camera de garda si asistentului de pe ambulanta nu se poate stabili cu exactitate daca pacienta a plecat de buna voie neasistata medical sau daca acest lucru a fost impus de imprejurari", arata sursa citata.

Cu toate acestea, in raport se constata ca "din toate declaratiile reiese ca pacienta a fost consiliata sa mearga la un spital din Bucuresti, in loc sa se insiste pentru rezolvarea locala a cazului, pentru transferul interclinic al pacientei, sau pentru interventia chirurgicala si ulterior, daca era cazul, pentru transferul interclinic al pacientului critic".

Caz scandalos la Maternitatea Ploiesti: O femeie trimisa la Bucuresti a nascut intr-un taxi. Bebelusul a murit

Conform procedurilor, indiferent de optiunea pacientei, avand in vedere urgenta cazului, obligatia primordiala a medicului era aceea de a realiza manevrele terapeutice de urgenta necesare pentru stabilizarea pacientei si pentru asigurarea conditiilor medicale minime pentru transport, se mai arata in raportul citat.

MS cere sanctionarea personalului medical

Prin urmare, Ministerul Sanatatii a propus demiterea managerului Spitalului de Obstretica-Ginecologie Ploiesti pentru neelaborarea si neimplementarea procedurilor medicale, in conformitate cu legislatia in vigoare.

De asemenea, sesizarea Comisiei de Disciplina din cadrul spitalului, pentru sanctionarea dr. Vasiloiu Raluca - medic specialist obstetrica-ginecologie si a asistentei medicale Radu Ramona Lucia pentru nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic.

In 15 octombrie, o gravida a nascut intr-un taxi, in drum spre Bucuresti, un bebelus mort, dupa ce fusese consultata la Maternitatea din Ploiesti.

G.F.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sanctiuni maternitatea Ploiesti, #femeie nastere taxi , #ministrul Sanatatii