Disperati, medicii sunt in pragul grevei generale. Reactia ministrului Sanatatii (Video)

Sambata, 15 August 2015, ora 19:45
5330 citiri
Disperati, medicii sunt in pragul grevei generale. Reactia ministrului Sanatatii (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Nicolae Banicioiu anunta ca, saptamana viitoare, se va intalni cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru a gasi solutii de majorare a veniturilor medicilor.

"Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor!

Este o misiune in care vom reusi si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!", a scris sambata pe Facebook ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

El isi exprima convingerea ca "impreuna - toate puterile statului" vor gasi o solutie pentru medici.

"Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna - toate puterile statului - vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune", spune Banicioiu.

El subliniaza ca, de cand este la Ministerul Sanatatii, in fiecare zi a "observat, analizat si dezbatut problema salariilor medicilor si a personalului medical".

"Am vazut in aceste zile reactia medicilor si voi face tot posibilul ca meseria aceasta sa primeasca respectul cuvenit. Ca medic, sunt alaturi de colegii mei, care lucreaza zi de zi pentru binele tuturor pacientilor, in conditii si cu salarii care nu reflecta importanta medicilor si a personalului mediu sanitar.

Tot ca medic, stiu cata munca si daruire trebuie zi de zi, ora de ora, depuse de colegii mei pentru a-si indeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat si am reusit, cu sprijinul premierului Victor Ponta si al colegilor mei, sa deblocam posturi, sa redeschidem spitale inchise de cei care acum vin cu solutii miraculoase, dar care nu au facut nimic cat au fost la guvernare.

Am reusit sa majoram veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de facut. Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii a propus modificarea legii Sanatatii pentru scoaterea medicului de sub statutul de functionar public!", mai scrie Nicolae Banicioiu.

Medicii se revolta: Ce se poate intampla de la 1 septembrie

Tot pe Facebook a fost creat un grup de discutii, intitulat "Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!", unde doctorii solicita, intre altele, eliminarea statutului de functionar public al medicului si salarii decente.

E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat

Reactia unui student la Medicina dupa decizia Inaltei Curti: Sa lucrez intr-o cocina de spital pentru banii astia?

Pe 3 decembrie anul trecut, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca un medic angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate are calitatea de functionar public si, in consecinta, el poate fi inculpat pentru savarsirea infractiunilor de coruptie. Instanta suprema dadea aceasta decizie dupa ce fusese sesizata de Curtea de Apel Targu Mures pentru rezolvarea unei probleme de drept intr-un dosar penal, in care un medic chirurg a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#medici greva generala Banicioiu, #Banicioiu promite salarii majorate medici , #ministrul Sanatatii