Ministrul Banicioiu, audiat la DNA: Nu am nicio legatura, credeti-ma!

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 16:39
2254 citiri
Ministrul Banicioiu, audiat la DNA: Nu am nicio legatura, credeti-ma!

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a fost audiat, miercuri, la DNA in calitate de martor in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Ialomita, Silvian Ciuperca, este arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

La iesirea de la DNA, Banicioiu a facut o scurta declaratie in fata jurnalistilor care il asteptau, spunand ca nu are nicio legatura cu acest caz.

"Am fost citat in calitate de martor in legatura cu un dosar al Spitalului Judetean din Ialomita. Nu am nicio legatura, credeti-ma", a explicat demnitarul.

Si fostul ministru al sanatatii Eugen Nicolaescu a fost audiat la DNA, miercuri dimineata, in acelasi dosar.

Eugen Nicolaescu, nervos pe o jurnalista la DNA: Aveti o intrebare stupida (Video)

La iesirea de la audieri, vicepresedintele PNL a lamurit ca a fost chemat la DNA pentru a da explicatii in legatura cu un control efectuat, in 2014, de catre Ministerul Sanatatii la Spitalul Judetean Ialomita.

In acest context, Silvian Ciuperca (PSD) este acuzat ca, dupa efectuarea controlului, l-a determinat pe un angajat al Ministerului Sanatatii sa falsifice raportul in favoarea sa.

"Este vorba despre dosarul presedintelui Consiliului Judetean Ialomita. A trebuit sa dau declaratii despre un control dispus la Spitalul Judetean, in ianuarie 2014, insa rezultatele au venit dupa ce eu am plecat din minister. A trebuie sa explic de ce s-a facut controlul, la solicitarea cui, daca s-au respectat procedurile", a declarat Nicolaescu, adaugand ca nu stie "ce s-a gasit acolo si ce s-a facut ulterior", mai exact cand mandatul a fost preluat de Nicolae Banicioiu.

Eugen Nicolaescu, audiat la DNA: Am dat declaratii in dosarul presedintelui CJ Ialomita (Video)

Seful CJ Ialomita, acuzat de coruptie

Seful CJ Ialomita Silvian Ciuperca a fost arestat preventiv, pe 12 februarie, fiind acuzat de fapte de coruptie de catre procurorii DNA.

Presedintele CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, arestat preventiv pentru 30 de zile

Silvian Ciuperca este acuzat ca in luna ianuarie 2014 "si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, si anume asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului Judetean Ialomita".

In plus, in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea unui control de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, Ciuperca l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului sa falsifice raportul.

"Astfel, au fost eliminate din cuprinsul acestui raport dispozitii si pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, aducand-se atingere activitatii de control al Ministerului Sanatatii si increderii publice", se arata in comunicatul DNA.

Ulterior, Ciuperca "l-a determinat pe acelasi consilier sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Nicolae Banicioiu DNA, #Nicolae Banicioiu audiat DNA, #Nicolae Banicioiu spital Ialomita, #Nicolae Banicioiu Silvian Ciuperca , #ministrul Sanatatii