Ministrul Sanatatii, despre Institutul Cantacuzino: Reguli nu vrem, doar bani de la Guvern

Vineri, 15 Mai 2015, ora 09:40
4041 citiri
Ministrul Sanatatii, despre Institutul Cantacuzino: Reguli nu vrem, doar bani de la Guvern

Institutul Cantacuzino va deveni viabil in momentul in care se va face o restructurare nu cum vor sindicatele, ci pe criterii profesionale. Nu poti plati pe nimeni fara sa produca. Reguli nu vrem, ci doar sa dea Guvernul bani, fara sa dam nimic, sustine ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Oficialul a declarat pentru Ziare.com ca restructurarea aceasta trebuie sa o faca managerul Institutului Cantacuzino, care nu mai tine de Ministerul Sanatatii, ci de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

"Putem lua vaccin de la Cantacuzino, daca respecta normele. Ministerul, in conditiile pietei concurentiale prin licitatie, va lua vaccin de la ei, daca va fi mai ieftin si mai bun, doar cu asta ii putem ajuta.

Sindicatele au cerut sa conduca Institutul, dar cu solutii au venit mai putin.

Le-am propus o jonctiune cu Spitalul Matei Bals, ceea ce insemna insa rigoare stricta. N-au vrut, ca de reguli ne e cam frica. Asa ne putem intalni in fiecare seara, protestam, toti vrem sa pastram brandul, dar hai sa ne apucam de vaccinuri! Cand isi vor putea relua licentele, acesta trebuie sa fie planul", spune Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii considera ca situatia Institutului Cantacuzino ar putea fi o chestiune de competenta CSAT, dar restructurarea pe criterii profesionale e absolut necesara.

Nicolae Banicioiu a avut o replica dura pentru fostul ministru Eugen Nicolaescu (PNL), care a acuzat recent: "prin modul in care a actionat Guvernul Ponta, inteleg ca nu doreste viabilizarea acestui institut strategic al Romaniei, ci distrugerea si ingroparea acestuia."

"Fostul ministru Nicolaescu cred ca este ultima persoana care poate vorbi de Cantacuzino. Era ministru cand se pierdeau licentele. Cantacuzino a pierdut multe licente de produse biologice, unele cam voluntar.

In 2013, Nicolaescu a cerut de la Guvern o suma pe care a primit-o spunand clar ca se reface linia de productie si in cateva luni facem vaccinuri. Domnia sa nu a inteles ca vaccinul nu se poate face doar pentru ca dai un ordin. Mai trebuie sa respecti calendare si reguli de productie. A facut o megaprostie, astfel incat a iesit un dosar penal deschis de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

Institutul Cantacuzino, pe masa CSAT? Iohannis nu are o solutie miraculoasa

Presedintele Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineata, in vizita la Institutul Cantacuzino, unde le-a spus angajatilor ca este inadmisibil ca Institutul sa dispara.

Presedintele i-a indemnat sa aiba speranta si optimism, s-a declarat deschis sa puna aceasta problema "peste tot unde se pot gasi solutii. Am discutat cu premierul, i-am spus ca ma voi implica. Pot sa ma implic discutand cu toti actorii din aceasta problema. Voi cauta un raspuns, daca voi considera ca este o problema de interes national, nu voi ezita sa pun pe masa CSAT".

Cum s-ar descurca Romania in cazul unui atac bioterorist fara Institutul Cantacuzino? Interviu

Angajatii Institutului Cantacuzino au protestat de mai multe ori fata de situatia in care se afla institutia, cu conturile blocate si salariile platite doar partial.

Citeste si:
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Prefectul USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, care a obţinut în instanţă suspendarea Hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie după ce USR a ieşit de la...
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat miercuri seara, 19 ianuarie, la acuzele europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, anunţând că cere organizarea de urgenţă a unei şedinţe a coaliţiei....