Banicioiu: Decesele in spitale vor creste in 2011 la peste 65.000 de oameni

Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:53
1226 citiri
Banicioiu: Decesele in spitale vor creste in 2011 la peste 65.000 de oameni
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat joi ca decesele in spitale, in urma comasarii acestora, vor creste "extraordinar" in 2011, la peste 65.000 de oameni, iar 20% dintre romani nu vor mai avea acces la sistemul de urgenta.

Deputatul PSD a criticat intr-o conferinta de presa modul in care Ministerul Sanatatii a realizat comasarea spitalelor, estimand ca decesele vor creste in 2011 la peste 65.000 de persoane. Banicioiu a explicat faptul ca in 2009 decesele in spitale au ajuns la 45.000 de oameni, iar in 2010 au crescut la 65.000 de morti.

"Este o crestere cu 20 de mii de morti numai intr-un an. In conditiile in care noi reducem numarul de spitale, in conditiile in care aceasta reducere va insemna si o pierdere a unui numar important de medici din sistem, o ingreunare a accesului omului de rand practic la sistemul de urgenta, cati morti vor mai fi in continuare? Eu estimez, si din pacate e o estimare pesimista si nu-mi face placere sa o aduc in atentie, cred ca numarul deceselor in spital va creste extraordinar de mult in 2011", a declarat Banicioiu.

El a apreciat ca prin comasarea spitalelor s-ar ajunge in fapt la desfiintarea a 111 institutii de acest tip, fapt prin care se va ajunge la situatia in care 20% dintre romani nu vor mai avea acces la sistemul medical de urgenta.

Mai mult, social-democratul a sustinut ca transformarea spitalelor desfiintate in camine de batrani va fi lipsita de succes, urmarindu-se de fapt transferul de aparatura medicala catre apropiatii PDL de la nivel local.

Banicioiu a mai spus ca anul trecut s-a ajuns la o medie de doi medici la o mie de locuitori, cu mult sub media europeana, existand un deficit de 8.500 de medici dupa ce acestia au ales sa plece in strainatate, si ar fi nevoie in total de circa 30.000 de medici pentru a se acoperi necesarul de asistenta medicala pentru populatie.

Deputatul PSD a sustinut ca statul roman a cheltuit pentru scolarizarea medicilor care au parasit tara in ultima perioada aproape 70 de milioane de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Nicolae Banicioiu decese spitale, #creste numar decese spitale , #PSD