Banicioiu: Expertul in canibalism Catalin Avramescu sa rezolve problema cu Finlanda

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:55
2305 citiri
Banicioiu: Expertul in canibalism Catalin Avramescu sa rezolve problema cu Finlanda
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Nicu Banicioiu a afirmat, miercuri, referitor la atitudinea Finlandei fata de aderarea Romaniei in spatiul Schengen, ca expertul in canibalism Catalin Avramescu, ambasador in aceasta tara, ar trebui sa rezolve problema.

"Va reamintesc ca ambasador al Romaniei in Finlanda a fost numit domnul Catalin Avramescu, expert si doctor in canibalism. Banuiesc ca ne va ajuta in imbunatatirea acestei conexiuni diplomatice pe care pana acum o aveam buna", a sustinut Banicoiu, solicitat sa comenteze declaratia facuta de Ambasaorul Finlandei potrivit caruia Romania are probleme legate de conduita vamesilor.

In acest sens, deputatul PSD a amintit ca actuala guvernare a scos scannerele din vami in 2010 si nu a mai colaborat cu expertii straini, ceea ce a readus in prim-plan tema coruptiei.

"Daca domnul Avramescu reuseste sa-i convinga pe finlandezi ca scannerele acelea nu erau folositoare, daca reuseste sa ii convinga pe finlandezi, probabil vom intra in Schengen", a conchis el ironic.

Ambasadorul Finlandei la Bucuresti, Ulla Vaisto, a declarat miercuri, in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen, ca Finlanda vrea ca in Romania sa nu existe niciun risc de coruptie la granita si ca a observat ca se actioneaza in acest sens, adaugand ca probabil aderarea va avea loc in 2012.

Intrebata, la finalul unei intalniri cu deputatii romani din grupul parlamentar de prietenie Romania- Finlanda, ce sanse sunt ca tara sa sa-si reconsidere pozitia fata de intrarea Romaniei in Schengen, Ulla Vaisto a precizat: "Nu pot spune nimic despre momentul aderarii, dar cu siguranta analizam problema cu atentie. Noi am spus clar ce am vrea sa vedem intamplandu-se in practica in Romania. Sunt discutii care au loc la Bruxelles intre liderii statelor, sunt convinsa ca se va gasi o solutie. Nu stiu daca se va intampla anul acesta, dar poate candva anul viitor. Sunt facute eforturi si in mod cert avem bunavointa", a spus ambasadorul Finlandei.

De asemenea, intrebata daca iulie 2012 este o data realista pentru integrarea Romaniei, oficialul finlandez a afirmat: "Nu pot spune nimic atat de concret. Stiu ca sunt discutate date de accedere la nivel informal, dar nu pot promite nimic. Dar sa spunem ca anul viitor probabil se va intampla ceva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#Nicolae Banicioiu PSD, #Catalin Avramescu rezolva problema Finlanda, #Finlanda refuz Romania Schengen , #PSD