Banicioiu se ofera sa ii scoata dintii lui Funeriu

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 17:56
3836 citiri
Banicioiu se ofera sa ii scoata dintii lui Funeriu
Foto: cotidianul.ro

Daniel Funeriu a avut marti o disputa cu deputatul Nicu Banicioiu, pesedistul spunandu-i cu ironie ministrului ca lucrul pe care il face el cel mai bine este sa scoata dinti, iar drept urmare il asteapta la cabinet.

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu, care este si seful tinerilor pesedisti, a participat, luni, la sedinta Comisiei de Abuzuri din Camera Deputatilor, unde ministrul Educatiei, a fost invitat la audieri privind situatia diplomelor de la universitatea Spiru Haret.

Banicioiu a luat cuvantul, desi nu este membru al comisiei, reprosandu-i lui Funeriu ca nu a vrut sa-i acorde o audienta privind situatia a 2.500 de dascali din Teleorman care nu-si primisera salariul.

Presedintele de sedinta, Ioan Stan, a vrut sa-l intrerupa pe Banicioiu, spunandu-i ca este pe langa subiect, moment in care ministrul Educatiei a spus: "Lasati oamenii sa faca ceea ce stiu mai bine...".

Remarca lui Funeriu a fost taxata imediat de Banicioiu.

Acuzatii venite din "neant"

"Domnule ministru, va apreciez indulgenta...sa stiti ca eu cel mai bine scot dinti, asta e meseria mea, daca vreti sa testati asta, va invit la cabinet", a spus Banicioiu, de profesie stomatolog, sugerand ironic ca e dispus sa rezolve disputa si intr-un mod mai putin verbal.

"Daca aveti chef de ironii si mistouri, va trimit la grupul PDL", a mai spus deputatul PSD, moment in care in apararea lui Funeriu a sarit vicepresedintele comisiei, Adrian Gurzau (PDL).

"Ce e domnule, nu am si eu voie sa imi exprim o parere critica? Chemati SPP-ul daca e. Daca audienta nu a vrut sa acorde...", a declarat Banicioiu, care nu s-a oprit din acuzatii la adresa lui Funeriu.

"Referitor la discutia de azi, domnule ministru, ati spus ca au fost foarte multe complicitati in ceea ce priveste situatia educatiei din Romania, dar nu ati luat masuri legale impotriva nimanui. Cine sunt complicii? Dati nume. Pai, in cazul acesta, e clar ca dumneavoastra sunteti principalul complice", a spus deputatul PSD.

Replica lui Funeriu nu a intarziat sa apara. "Domnule presedinte, sunt in fata unor acuzatii venite asa, din neant...", a spus Funeriu. "Nu din neant, sunt de la mine", a replicat Banicioiu. "Echivalent", a spus ministrul Educatiei, lucru care a repornit cearta din comisie. "Domnule ministru, nu ma jigniti, ca eu nu v-am jignit, sa stiti, daca doream sa fac asta...", a declarat Banicioiu. "Nu v-am primit pentru ca problema fusese rezolvata, dascalii din Teleorman si-au primit salariile", a spus Funeriu.

Pentru a pune capat contrelor din comisie, presedintele de sedinta, Ioan Stan, i-a spus lui Funeriu: "Cred ca va mai fi nevoie de inca o audiere, atat a dumneavoastra, atat a ARACIS-ului, cat si a celor de la Spiru Haret".

Eveniment Quarterly Report

Dumitru Buzatu, la un pas să piardă și funcția de președinte al CJ Vaslui, după ce a fost exclus din PSD
Dumitru Buzatu, la un pas să piardă și funcția de președinte al CJ Vaslui, după ce a fost exclus din PSD
Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, va emite la începutul săptămânii viitoare ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui,...
Cum justifică fosta soție a lui Dumitru Buzatu averea uriașă pe care o are baronul: ”Știu cum se duce la prășit, la strâns fân” VIDEO
Cum justifică fosta soție a lui Dumitru Buzatu averea uriașă pe care o are baronul: ”Știu cum se duce la prășit, la strâns fân” VIDEO
Gabriela Crețu, fosta soție a șefului CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că bunurile pe care acesta le-a trecut în declarația de avere au fost obținute legal. Sâmbătă, PSD a decis...
#Banicioiu Funeriu, #Nicu Banicioiu PSD, #Banicioiu stomatolog, #Daniel Funeriu ministru , #PSD