Banicioiu: Udrea a trimis o noua sesizare conducerii Camerei

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 15:50
2533 citiri
Banicioiu: Udrea a trimis o noua sesizare conducerii Camerei

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a informat Comisia de ancheta in cazul Udrea ca ministrul Turismului a transmis o noua sesizare conducerii Camerei Deputatilor, in care reia observatia la adresa forului de ancheta privind vacanta unor posturi, social-democratii ii raspund sa rezolve situatia cu PD-L.

Social-democratul Nicolae Banicioiu a precizat marti, in sedinta Comisiei de ancheta privind fondurile publice cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a imaginii Romaniei, ca noua sesizare a Elenei Udrea va fi dezbatuta miercuri de Biroul Permanent al Camerei.

"Doamna Udrea ne atrage atentia asupra vacantarii unor posturi.Daca citeste Regulamentul Camerei, va vedea ca aceasta problema nu o poate remedia decat grupul PD-L, motiv pentru care sugerez un dialog intre Elena Udrea si liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

Am auzit si o replica publica cum ca noi(PSD, PNL si UDMR,n.r.) am putea completa Comisia cu parlamentari de la noi. Este fals, neregulamentar. Sa nu ne mai trimita sesizari cu privire la vacantarea posturilor pentru ca nu sunt adresate cui trebuie" a comentat Banicioiu.

Potrivit acestuia, un alt punct din noua sesizare a Elenei Udrea vizeaza "lipsa Regulamentului Comisiei de ancheta".

"O informez ca se contrazice, sau nu are informatii. Regulamentul Comisiei a fost adoptat de Biroul Permanent, este in vigoare. Eventual, poate intra in posesia regulamentului, daca trimite o adresa la secretariatul general al Camerei", i-a transmis deputatul PSD ministrului Turismului.

Ministrul Elena Udrea a transmis o prima sesizare la adresa Comisiei de ancheta pe 26 august, indicand "anumite aspecte care fac improprie orice cercetare" si diverse posibile incompatibilitati ale membrilor Comisiei.

Sesizarea vizeaza patru aspecte: incompatibilitatea unor membri ai Comisiei "generata de dubla calitate si de antepronuntare" (referindu-se la faptul ca membrii Comisiei sunt si cei care au solicitat infiintarea acesteia), "blocajul generat de lipsa regulamentului Comisiei si de necompunerea regulamentara a Comisiei"; vacanta unor posturi de membri in cadrul Comisiei; "comportamentul abuziv al biroului Comisiei si al altor membri ai acestei Comisii".

"Va solicit sa luati masurile legale in vederea remedierii aspectelor pe care le-am sesizat si sa-mi comunicati masurile dispuse intr-un termen rezonabil de sapte zile calendaristice.

Lipsa remedierii tuturor aspectelor semnalate anterior si necomunicarea acestora in termen de sapte zile calendaristice de la data depunerii o consideram nerezolvarea sesizarii, urmand a continua demersurile puse la dispozitie de prevederile legale", conchide Elena Udrea, invocand mai multe articole din regulamentul Camerei Deputatilor.

In sesizarea semnata de ministrul Turismului, numele presedintelui Comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban, este scris de cateva ori gresit - Ludovic Organ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Nicolae Banicioiu, #sesizare noua, #comisie ancheta , #PSD