Ziare.com

Nicolae Banicioiu: Abuzurile prefectilor PDL continua

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 18:29

   

Nicolae Banicioiu: Abuzurile prefectilor PDL continua
Presedintele TSD Nicolae Banicioiu ii acuza pe prefectii PDL de la Cluj si Constanta ca fac abuz in serviciu.

Liderul tinerilor social democrati il acuza pe Claudiu Palaz, prefectul judetului Constanta, ca l-a suspendat in mod abuziv, din functia de primar, pe Claudiu Tusac.

"Ca si in anul 2009, constatam aceeasi "pasiune" a prefectului judetului Constanta de a suspenda primari ai PSD pentru presupuse "situatii de incompatibilitate" pe care le regasim si la primari ai PDL. In total dispret pentru principiul egalitatii in fata legii, prefectul de Constanta considera calitatea de reprezentant al Consiliului Municipal Mangalia in conducerea RAJA SA ca fiind o stare de incompatibilitate pentru primarul Mihai Claudiu Tusac, dar in cazul primarilor PDL din localitatea Valu lui Traian, Poarta Alba, Limanu, Costinesti, Castelu, 23 August, Albesti si Murfatlar, aceeasi calitate de reprezentant al Consiliului Local in conducerea RAJA SA nu mai este o stare de incompatibilitate", a declarat Banicioiu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Liderul TSD anunta ca Consiliul Judetean Constanta a depus deja la institutiile abilitate plangeri penale impotriva prefectului judetului Constanta, dar si sesizari la Uniunea Europeana, in care reclama abuzurile si "incalcari grosolane ale principiilor democratice europene, respectiv dreptul cetatenilor din municipiul Mangalia de a-si alege in mod liber primarul".

"Din toate punctele de vedere, ordinul emis de prefect este nul de drept, intrucat Tribunalul Constanta a stabilit anterior definitiv si irevocabil in anul 2010 faptul ca primarul municipiului Mangalia este compatibil si isi va duce mandatul de primar pana la sfarsitul acestuia, respectiv iunie 2012", a mai explicat acesta.

Banicioiu il acuza si pe prefectul Clujului Florin Stamatian ca incalca legea aplicand un tratament preferential primarului Sorin Apostu.

"Avand in vedere situatia primarului Apostu de la Cluj, prefectul judetului Cluj are datoria de a lua masuri imediate. Faptul ca prefectul nu a emis ordin de suspendare a lui Apostu este un semn clar de tratament preferential si abuz al autoritatilor guvernamentale girate de sefii de la Bucuresti", a mai spus Banicioiu.

Claudiu Tusac a fost eliberat luni din functia de primar al municipiului Mangalia, dupa ce a fost reclamat de ANI ca se afla in stare de incompatibilitate si este suspect de fals in declaratii.

Tusac a fost inlocuit cu viceprimarul Constantin Filimon, a anunta prefectul judetului Constanta, Claudiu Iorga Palaz.

Edilul Mangaliei a declarat ca nu a fost instiintat oficial cu privire la decizia prefectului de eliberare din functie, dar il va da pe Claudiu Palaz in judecata pentru abuz in serviciu si va cere despabugiri de 10.000 de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Veterinaru

Pana la urma esti veterinar ori pedofil, mai Banicioiule.

 

d-l stamatian

daca nu este cu capu unde sta ginecologul(asta e "ocupatia" lui) este cu mintile scufundate dupa modelul base adica in wisky si cred ca n-a luat nici o hotarare pt ca vrea sa li se alature lui apostu si bica! de ce ? pt ca de la cj avem,de la primarie avemdeci numai din prefectura n-avem! dar sa nu disperam....hi,hi,hi

 

cine e trimis la inaintare!!

Retea de prostitutie de lux demascata de Diicot Printre clienti deputatul Nicolae Banicoiu si Robert Negoita. no further comments!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor