Comunismul este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne - sondaj

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 13:05
6098 citiri
Comunismul este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne - sondaj

Cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne este comunismul, urmat de regimul lui Ion Iliescu, sunt de parere cititorii Ziare.com, care, in perioada 30.09 - 05.10 au raspuns unui sondaj realizat pe aceasta tema.

Astfel dintre cele 2.850 de voturi exprimate, 42,67 la suta sunt favorabile afirmatiei potrivit careia perioada comunista a fost cel mai mare rau abatut asupra Romaniei, 29,02 la suta sunt de parere ca regimul iliescian este un rau mai mare, in timp ce criza economica se afla pe locul trei, cu 17,12 la suta din voturi.

Al Doilea Razboi Mondial a fost cel mai mare rau in viziunea a 9,23 la suta, cutremurul din 1977 a fost votat de 1,26 la suta, iar Primul Razboi Mondial a fost cel mai mare rau pentru Romania moderna pentru 0,49 la suta dintre cititorii Ziare.com.

Considerata o insula a latinitatii sau ultima poarta a crestinatatii, Romania in epoca istorica moderna a trecut prin aspre si dese furci caudine, conform unui destin parca mai zbuciumat decat oricand.

Actor pe o scena a lumii, ea insasi tulburata de evenimente cruciale pentru umanitate, tara noastra a avut de infruntat, si continua s-o faca, examene deosebit de dramatice, cu repercusiuni pe masura.

Odata cu abdicarea regelui Mihai I, la sfarsitul lui 1947, comunismul, cea mai cumplita pagina din istoria poporului, isi intra pe deplin in blestematu-i rol. Romania, deja secatuita de cele doua campanii din est si vest ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, intra sub gheara sovietica, cea care avea s-o exploateze nemilos vreme de mai multe decenii. Zeci de mii de oameni au fost inchisi din motive politice, economice s.a.m.d.

Care este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne? - Sondaj Ziare.com

Abuzuri de tot felul: asasinate, torturi aplicate mai ales opozantilor politici intregesc tabloul sumbru reprezentat de oranduirea "celor mai inalte culmi ale omenirii".

Crimele comise de regimul rosu sunt multiple: abandonarea intereselor nationale prin servilism total in relatiile cu URSS; Anihilarea statului de drept; Distrugerea partidelor politice; Sovietizarea fortata; Exterminarea sociala (lichidare fizica, deportare, intemnitare, munca fortata- numar de victime cuprins intre 500.000 si 2 milioane); Desfiintarea patrimoniului istoric; Masacrarea cetatenilor din ordinul lui Ceausescu in timpul Revolutiei din 1989.

M.M.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com