Cum pot fi pedepsiti alesii neamului

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 22 Decembrie 2015, ora 17:04
10918 citiri
Cum pot fi pedepsiti alesii neamului

Pensiile pe care parlamentarii si le-au votat pentru a-si asigura batranetea si legea pensiilor pentru alesii locali, votata chiar in ziua in care la Bucuresti se comemora Revolutia din 21 decembrie 1989, sunt in esenta doua palme pe care alesii neamului le dau palmasilor de sub ei.

Mesajul are toata aroganta si suficienta de care aceasta categorie sociala a dat dovada in ultimii 26 de ani, dupa ce l-a dat jos si l-a omorat pe Ceausescu. E ca si cum ne-ar spune ca asta e! Daca tot s-a pus o parte a puterii cu tunul pe ei, ne arata ca nu stau cu mainile in san si retragerea, atata cata va fi daca va fi, este negociata financiar extrem de dur si la costuri extravagante.

In acelasi stil au ales sa-si duca viata in democratia si capitalismul pe care le-au sadit, de data asta, asa cum le-a convenit in primul rand tot intereselor lor si familiilor extinse de apropiati.

In aceasta Romanie atat de rupta s-au trezit ca hotiilor si smecheriilor pe care le faceau se incearca sa li se puna nitel frana, macar in zonele unde furtul atinsese cote istorice.

Avand perspectiva unei vieti pe care sa si-o intretina dintr-un salariu lunar de doar 1000 de euro, au turbat de furie si printr-o simpla ridicare de mana si-au facut dreptate.

Poezia pe care o recita aparatul lor de propaganda curge in felul urmator: noi lucram cu banii vostri, cu zeci, sute si miliarde de euro, in timp ce primim un salariu de doar (!) o mie de euro. Asa nu se mai poate - "si cinstit, si sarac" nu are cum sa mearga intr-o democratie capitalista.

Nu exista abordare mai proasta, pentru ca daca nu putem fi cinstiti decat in masura in care suntem retribuiti decent, atunci toate celelalte categorii sociale lasate pe dinafara acestor mariri si privilegii care merg doar catre alesi se vor simti indreptatite sa intoarca pe dos silogismul si sa "ciupeasca" fiecare cat poate din alte parti pana cand si salariilor lor vor fi echivalate unei minime decente sociale.

Problema cu aceasta idee de a majora veniturile celor care administreaza banii nostri si ai tarii, pentru a nu mai simti atat de mult tentatia furtului, este ca poate avea efecte mult mai nocive pentru societate decat eventualele derapaje economice spre care pot indrepta cresterile cheltuielilor bugetare in nestire.

Asta pentru ca efectul adoptarii unor astfel de legi ar putea fi nu doar incurajarea coruptiei, perspectiva care imi imaginez ca le convine de minune tuturor alesilor, ca doar ei detin controlul asupra banilor, dar mult mai grav este scaparea de sub control total a celorlalte categorii sociale, care se vor simti nedreptatite si vor actiona instinctiv sa-si faca si ele singure dreptate.

Si nu iesind in strada sa protesteze, ca doar parlamentarii tocmai si-au dat masura lectiei pe care au invatat-o dupa ultimele prosteste, ci cedand intr-un mod si mai nervos tentatiilor pe care le mai gasesc disponibile in jur. Din acest unghi, legile pensiilor speciale pentru toti alesii incita indirect la nesupunere civica si discrimineaza fatis restul societatii.

Prin astfel de legi, parlamentarii reusesc, din pacate, sa dea inca o lovitura si asa mult prea prost vazutului act democratic de a legifera. Asa ajungem din nou la principalul motiv pentru care alesii neamului au demonstrat de 26 de ani ca nu merita o pensie speciala pentru toate lucrurile pe care nu le-au facut sau le-au facut prost.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#pensii alesi, #lege pensii speciale, #capitalism Romania , #comunism