Democratii comunisti

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 22:05
5838 citiri
Democratii comunisti

Pentru o tara care a suferit atat de mult din pricina comunismului, implementarea legii lustratiei, care interzicea fostilor membri ai nomenclaturii comuniste posibilitatea de a avea functii in noua conducere post-decembrista, era ceva absolut natural, dar dupa cum bine observam astazi nimic dupa Revolutie nu a avut o evolutie normala.

Numerosi politicieni romani au facut parte din structurile partidului unic inainte de 1989 sau intr-o anumita forma au sprijinit sau au avut legaturi cu regimul comunist. Ironic, cei ce se dedicasera cauzei comuniste, dupa Revolutia din 1989, devin cei care indruma Romania pe calea democratiei.

Cei citati mai jos reprezinta doar o parte a celor cu radacini comuniste care au facut cariera pe scena politica romaneasca dupa Revolutie.

Adrian Nastase a fost membru PCR din 1976 pana in 1989 si a fost secretar al Uniunii Tineretului Comunist.

Adrian Paunescu este cunoscut pentru initierea Cenaclului Flacara, dar si pentru scrierile sale dedicate regimului.

Adrian Severin a facut parte din Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania.

Corneliu Vadim Tudor a scris versuri in care omagia comunismul si cuplul ceausist. Un exemplu elocvent este urmatorul:

"E Elena Ceausescu Suflet nobil si vibrant Mama buna, om politic Si prestigios savant Inteleapta-i este fapta Nazuind spre viitor Tot cu cinste sta in dreaptaMarelui conducator."( "Urare de iarna", revista "Saptamana")

Dan Voiculescu a fost inainte de 1989 la conducerea firmei Crescent cunoscuta pentru legaturile sale cu Securitatea. Conform biografiei sale a strans timp de 21 de ani, din diurna sa, banii necesari pentru infiintarea GRIVCO imediat dupa Revolutie. Mai nou s-a dezvaluit ca a fost colaborator al Securitatii.

Emil Boc a fost presedintele Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din cadrul filialei Cluj pana in 1989. Publica articole in care elogia regimul si conducatorii acestuia.

Emil Constantinescu a fost mebru al PCR.

George Copos a facut parte din Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti.

Ioan Talpes s-a inscris in partid in 1969. A fost cercetator stiintific in Ministerul Apararii Natonale si dupa aceea redactor la Edictura Militara.

Ioan Mircea Pascu a fost lector al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist.

Ion Iliescu a intrat in PCR in anul 1953 si a fost membru al Comitetului Central din 1965. Nicolae Ceausescu l-a eliminat treptat din partid datorita cresterii influentei sale. A fost vice-presedinte al Consiliului Judetean Timis si apoi presedinte al Consiliului Judetean Iasi. In 1984, a fost scos din Comitetul Central.

Marko Bela a facut parte din grupul scriitorilor maghiari care scria pentru comunisti.

Mihai Razvan Ungureanu a facut parte din Uniunea Tineretului Comunist si a fost membru supleant al Comitetului Central al acestuia.

Nicolae Vacaroiu a fost membru PCR din 1968. In aceasta calitate a fost secretar in cadrul Comitetul de Stat al Planificarii. Din dosarul sau de arhiva apare urmatoarea informatie "i se recomanda o intensificare si dinamizare a popularizarii insusirii si participarii directe a comunistilor la transpunerea in viata a hotararilor partidului si statului nostru".

Octav Cozmanca a fost membru de partid din 1969 si a lucrat in cadrul Secretariatului General al Consiliului de Ministri.

Rodica Stanoiu a colaborat cu Securitatea din 1963 pana in 1987.

Serban Mihailescu a fost membru al comitetului municipal PCR Bucuresti.

Sorin Oprescu a fost presedintele Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Facultatea de Medicina din Bucuresti.

Traian Basescu a intrat in PCR pentru a i se facilita inceperea carierei in marina comerciala. A fost comandant de nava din 1981 pana in 1987. In 1989, a fost numit director al Inspectoratului pentru Navigatie Civila.

Vasile Soporan a fost un colaborator al Securitatii.

Viorel Hrebenciuc a fost seful comitetului judetean al PCR Bacau.

Vasile Puscas a fost membru al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti.

Momentul 1989 putea sa insemne curatirea natiunii de influenta comunista si aducerea unei alte generatii, intr-adevar capabile sa puna Romania inapoi pe drumul de pe care fusese deviata in 1944, dar esalonul doi al partidului care a reusit sa confiste puterea si sa ajunga la guvernare dupa asasinarea sotilor Ceausescu a angrenat dupa sine intreg ansamblul corupt sub masca instaurarii democratiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#politicieni comunism, #functii comuniste politicieni, #Legea lustratiei , #comunism