Mesaj pentru Visinescu: "Tortionare, esti acasa? Mortii nu te lasa" (Galerie foto & video)

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 20:10
11002 citiri
Mesaj pentru Visinescu: "Tortionare, esti acasa? Mortii nu te lasa" (Galerie foto & video)
Foto: The Washington Post

Dupa ce presa a divulgat unde locuieste tortionarul Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, mai multe mesaje adresate acestuia au aparut pe blocul in care locuieste.

"Cioc, cioc... Tortionare, esti acasa? Mortii nu te lasa" sau "Visinescu = Criminal, judecat la Tribunal", scrie pe blocul in care locuieste Visinescu, dupa cum arata Front Press.

Visinescu a intrat in atentia publica dupa ce Gandul si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc au publicat, marti, biografia completa a tortionarului, iar la Parchetul General a fost depusa o plangere penala pe numele acestuia, plangere in care este acuzat de omor deosebit de grav.

Marti seara, mai multi jurnalisti l-au asteptat in fata blocului pentru a incerca sa ii ia o declaratie, insa fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat a devenit agresiv.

Cazul tortionarului Visinescu, in presa straina: Torturi inimaginabile, chinuri si crime odioase

Intrebat cum comenteaza faptul ca ar putea fi pus sub urmarire penala, batranul de 88 de ani a inceput sa injure. Ba, mai mult, Visinescu a inceput sa dea cu pumnul, incercand sa loveasca un operator.

Intrebat daca se simte responsabil pentru cei care au decedat in inchisoarea de la Ramnicu Sarat, Visinescu a raspuns: "Nu. Am indeplinit o functie".

Povestea lui Visinescu a captat si atentia jurnalistilor straini. Associated Press a povestit cum batranul de 88 de ani a agresat ziaristii, iar The Washington Post a prezentat cariera si viata celui care acum isi traieste linistit zilele si se plimba, ca un pensionar obisnuit, prin Cismigiu.

Tortionarul Visinescu si-a iesit din minti: Jurnalistii, injurati si atacati

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat, marti, Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale impotriva fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, locotenent-colonel (r) Alexandru Visinescu, pentru savarsirea infractiunii de omor deosebit de grav.

In urma investigatiilor desfasurate in ultimele luni, IICCMER a identificat o serie de probe care indica faptul ca, in perioada in care Alexandru Visinescu, in varsta de 88 de ani, a indeplinit functia de comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, respectiv 1956-1963, detinutii politici au fost supusi unui regim de detentie extrem de dur.

Citește și:
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei,...
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 22 martie, precizări privind acordul dat de Ucraina pentru măsurătorile de pe Canalul Bîstroe și Brațul Chilia, ”pentru a nu...
#Visinescu mesaje scrise bloc, #Visinescu mesaje bloc, #Alexandru Visinescu tortionar, #Alexandru Visinescu tortionar comunist , #comunism