Nicolae Ceausescu ar fi implinit 93 de ani

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 08:56
2928 citiri
Nicolae Ceausescu ar fi implinit 93 de ani

Nicolae Ceausescu, omul care a pus definitiv amprenta in istoria celei mai dure dictaturi comuniste din spatele Cortinei de Fier, ar fi implinit, miercuri, pe 26 ianuarie, 93 de ani.

"Tiranul", asa cum a fost numit de multi, s-a nascut in satul Scornicesti (devenit ulterior oras), judetul Olt, la 26 ianuarie 1918, intr-o familie de tarani. La varsta de 11 ani, dupa absolvirea scolii primare, Ceausescu pleaca la Bucuresti, unde se angajeaza ca ucenic de cizmar.

In 1932 devine membru al Partidului Comunist din Romania, formatiune politica aflata in ilegalitate la acea vreme. Este arestat prima oara in 1933 pentru agitatie comunista in timpul unei greve.

A devenit conducatorul Republicii Socialiste Romania in 1965, stand la conducerea tarii pana la caderea regimului comunist in Romania, survenita in 22 decembrie 1989.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Exceptional, iar pe 25 decembrie 1989, sotii Nicolae si Elena Ceausescu au fost judecati in cadrul unui proces sumar de acest tribunal, condamnati la moarte si executati la cateva minute dupa pronuntarea sentintei.

La 21 de ani de la moartea celui care si-ar fi sarbatorit in aceasta zi cei 93 de ani, cel mai probabil, multi nostalgici se vor aduna in Cimitirul Ghencea, pentru a-si exprima regretele si a-i aduce un omagiu, sa cum o fac mereu, atat pe 25 decembrie, cat si pe 26 ianuarie.

Exhumat in 2010

Dictatorul Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, au fost exhumati, pe 21 iulie 2010. Singurul fiu ramas in viata, Valentin Ceausescu, si Mircea Oprean, ginerele cuplului prezidential, au initiat procesul de exhumare, din dorinta de a afla daca resturile pamantesti aflate in Cimitirul Ghencea din Capitala apartin lui Nicolae si Elenei Ceausescu.

La inceputul lunii noiembrie 2010, medicii legisti au confirmat ca barbatul ingropat in Cimitirul Ghencea este Nicolae Ceausescu, concluzia rezultand in urma compararii ADN-ului cadavrului deshumat in iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceausescu si de la unul dintre frati. Dupa 20 de ani, legistii au gasit probe bune, un ADN bun, astfel ca s-a putut compara cu celelalte probe existente.

Ramasitele celor doi au fost ingropate, intr-o discretie absoluta, la Cimitirul Ghencea din Capitala. Membrii familiei au ales un alt loc de veci, osemintele celor doi fiind depuse impreuna. Imbracat in granit, noul mormant a fost pazit de ochii presei de o firma de paza angajata special pentru acest lucru.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
patriot
rank 1
Si cutra de nevasta-sa si mai mult! Acum ar fi fost presedinte NICU iar cei doi consilierii lui. La m.o.artea lor ar fi fost imbalsamati precum Lenin..intr-un mausoleu din centrul Palatului Poporului!