Tortionarul Visinescu si-a iesit din minti: Jurnalistii, injurati si atacati

Marti, 30 Iulie 2013, ora 20:35
16001 citiri
Tortionarul Visinescu si-a iesit din minti: Jurnalistii, injurati si atacati
Foto: Washington Post

Fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, locotenent-colonel (r) Alexandru Visinescu, care ar putea fi pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de omor deosebit de grav, a reactionat foarte agresiv atunci cand, marti, jurnalistii i-au cerut o reactie in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Dupa ce Gandul a dezvaluit ca Visinescu, acum in varsta de 88 de ani, locuieste intr-un bloc din zona Cismigiu, mai multi jurnalisti l-au asteptat in zona respectiva si l-au rugat sa comenteze faptul ca Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale impotriva sa.

Fost tortionar comunist, descoperit - ar putea fi pus sub urmarire penala (Video)

Reactia batranului a fost extrem de dura, incercand de doua ori sa darame o camera care il filma.

"F****** Cristosu' ma-tii sa-ti f**", a injurat el incercand sa impinga un operator, dupa cum se observa in imaginile filmate de Pro TV.

Reporterii au incercat sa afle mai multe date de la Visinescu, insa acesta refuza spunandu-le ca doar la sediul lor va discuta cu ei.

Intrebat daca se simte responsabil pentru cei care au decedat in inchisoare de la Ramnicu Sarat, Visinescu a raspuns: "Nu. Am indeplinit o functie".

Primele imagini recente cu Visinescu au fost publicate de jurnalistii de la Gandul, care au descoperit ca acesta locuieste intr-un bloc din centrul Capitalei si ca are o pensie de fost militar. El locuieste singur, insa din cand in cand il viziteaza un nepot.

Vecinii ii cunosc istoria celui care seara are obiceiul sa se plimbe prin Cismigiu.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat marti Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale impotriva fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, locotenent-colonel (r) Alexandru Visinescu, pentru savarsirea infractiunii de omor deosebit de grav.

In urma investigatiilor desfasurate in ultimele luni, IICCMER a identificat o serie de probe care indica faptul ca, in perioada in care Alexandru Visinescu, in varsta de 88 de ani, a indeplinit functia de comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, respectiv 1956-1963, detinutii politici au fost supusi unui regim de detentie extrem de dur, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Visinescu injurat presa, #Alexandru Visinescu tortionar, #Visinescu penitenciar Ramnicu Sarat , #comunism