Articol citit de 5827 ori
@CeZarAM Rank user: x5 26.01.2021, 01:39
Discutia despre democratia DIRECTA si cea de REPREZENTARE ar merita un cadru mai larg. Eu traiesc in democratie directa, asa cum a fost ea conceputa in agora greceasca. Vad care sunt avantajele sale fata de cea reprezentativa. Democratia reprezentativa este una de calitate atunci cand alesii sunt alesi pentru calitatile si proiectele lor, nu pentru apartenenta la un partid sau altul. Cele doua modele de democratii nu se exclud, se completeaza.
Multi critica foarte dur pe-aici sistemul democratic,
fără sa propună nimic in schimb, deci sugerand in mod implicit ca un sistem nedemocratic ar fi mai bun.
Un sistem nedemocratic prezintă oricand marele risc de a ajunge inapoi unde am fost deja, adică in situația umilitoare in care un incult cu 4 clase sa dețină puterea absoluta și să-și bata joc de noi toți, obligandu-ne sa-l proslăvim și sa i ne inchinam.
Democrația reprezentativa e departe de a fi perfecta, dar cel puțin ne ferește de asa ceva, ceea ce e deja foarte mult.
De multe ori ma intreb daca nostalgicii vechiului regim, multi dintre ei propagandiști anti Romania, anti UE și pro Putin, care comentează pe-aici spunandu-ne cat de rău am ajuns și ca era de fapt mai bine inainte de 89, cați deci dintre ei chiar cred cu adevărat ce spun. E greu de crezut ca-s multi dintre ei care chiar cred ce spun, deși nu e clar care dintre ei cred și care o fac din interes, dar e cam greu de crezut ca majoritatea lor sa creadă cu adevărat ce scriu pe-aici. Si mai ales e foarte greu de crezut ca ei chiar iși inchipuie ca pot convinge un număr semnificativ de romani. Poate ca se bazează pe faptul ca exista din ce in ce mai putini romani care au cunoscut vechiul regim? Cine știe ce-or gandi serviciile de propaganda ale lui Putin?:-)
Oricum asemenea articole sunt foarte binevenite pentru ca cine uita sau nu cunoaște istoria risca s-o repete, chiar daca sub forme mai mult sau mai puțin diferite.
Doamne ferește!
...eminent om politic si de stat, umanist, erudit om de stiinta si cultură...Da, om politic a fost dar ERUDIT mi se pare de un ridicol absurd deoarece pronunța unele cuvinte: vitnamez, Eropa, biraie, muncipiu, falș etc. Cănd a plecat in URSS la studii militare nu avea liceul absolvit, probabil nici cursurile gimnaziale. Romania a avut intotdeauna oameni de cultură erudiți. Era trist că Academia Romană era nevoită să-i dedice osanale pentru erudiția sa. Perioada post 1989 are multe, foarte multe neajunsuri dar faptul că, fie și parțial, a fost inlăturat un regim odios, antiromanesc e o victorie importantă.
Cu totii stiti realitatea !
Stiti realitatea cu totii dar va e teama si rusine sa recunoasteti ca omorandul pe Ceausescu ati omorat un patriot .Datorita faptului ca Ceausescu nu a furat , ati avut voi ce sa furati dupa ce l-ati impuscat . Faptul ca dupa Rusia Romania are cei mai multi miliardari imbogatiti din ce sa furat de la stat dupa executarea lui Ceausescu , o dovedeste ca Ceausescu a construit si nu a furat cat furati voi acum .
Nu e suficient ca ati furat tara o mai si tradati
O, sancta simplicitas!
Așa este a construit. La Vadu Roșca (1957) a construit...colectivizarea omorand și anchetand țărani oarecum identici cu cei din Scornicești. La lupeni (1977) a construit...mineritul și i-a "rezolvat" pe mineri. La Brașov (1987) a de atata construcție s-a ajuns pe cele mai inalte culmi de...represiune, tot la sugestia lui NC. Și Elena Ceaușescu a construit la Timișoara (1989). Trupurile neinsuflețite ale studenșilor uciși au fost duse la București, trupurișle arse iar cenușa deversată in canale. Deci, merită recunoștința noastră pentru atat de multă construcție.
E adevărat, Nicolae Ceaușescu nu a furat. DE ce? Nu avea nevoie. Țara era la cheremul lui, pentru ce să fure?
Sigur, era atat de patriot, ca ne-ar fi omorat
pe toți ca sa nu piardă tara!
"Ceausescu nu a furat"? Dar toate proprietățile și domeniile pe care le deținea, de care nu dispune nimeni in Romania in ziua de azi, le construise oare doar cu bani din salariul primit? Ca tot ce deținea era in fapt al lui personal, nu al președenției, din moment ce el era președinte pe viata (și probabil ca dupa el ar fi urmat Nicu, nu cred ca ar fi transferat puterea altcuiva, deci eram probabil deja intr-o dinastie ca-n Coreea de Nord).
Dar daca tu estimezi ca Ceaușescu era bun și cinstit (ai tot dreptul și libertatea sa spui asta acum, in timp ce noi nu aveam dreptul sa spunem contrariul pe timpul lui Ceaușescu), cine te oprește oare sa votezi in ziua de azi doar oameni buni și cinstiți? Daca ești capabil sa convingi suficienta lume, cine va oprește oare in ziua de azi sa creați un partid care sa aibă in program politicile lui Ceaușescu? Nu va oprește de fapt nimeni, singura diferență e ca acum, pentru a pune in practica acele politici, mai e nevoie totuși sa și convingi lumea ca ai dreptate, ele nu mai pot fi impuse majorității cu forța de către o minoritate, ca inainte. Asta e singura diferență, in rest tot ce aveam inainte exista și acum ca opțiuni printre multe alte opțiuni posibile, care nu existau inainte.
nu ne intereseaza ce s-a
intamplat atunci. vrem apa calda si caldura in calorifere. despre asta sa scrieti.
Care fac inca apologia dictatorului , ori nu au nimic in tartacuta
ori au fost mari comunisti sau securisti, ori sluji notorii, ori dea dreptul n-au putut sa faca trecerea de la comunism la economia de piata. Suntde acord ca tinerii si pensionarii sunt cei mai afectati.Dar sa traiesti fara libertate ,in colivie, nu multumesc. De aceea am plecat. Ca l-ati votat tot pe ilici care a sustinut pe toti aia care l-au tinut acolo si pe ceau este marele adevar.adica pe fsn=pcr=psd, si de la asta se trage aceasta ramanere in urma. Nostalgicii nu s-au putut acomoda. Am plecat si in primii ani am lucrat mumci care in mod cert macar 90% din romani n-ar fii facut. Ar fii stat ca acasa sa ceara wellfare si sa stea cu mana intinsa. Asa fac multi si acum. Ti-a dat D-zeu un creier(hm..) si doua maini , du-te la munca. Demnitatea umana nu exista in comunism !!!!Decat la cei care n-au servit sistemul si care au luptat ajungand si-n psucariile politice.Cand il vad si pe nationalistul inflacarat vadim , cu cate patimail ridica in slavi pe dictator, ...ma apuca scarba..si stiu ce machivelic era..total lipsit de caracter. Oamenii integrii nu faceau a sa ceva.Sau nu la excerbarea lingusirii lui, un lingau notoriu !!!I-am prezis la revul din 88' ca pica...si la un joc mim la revelion, chiar asta am imitat...fratele meu era sa tampeasca...apoi la 23 August 89 , i-am dus portretul cu capul in jos si spuneam lucruri ,la care s-a facut vid in jurul meu!!!. La stationarea si asteptarea altei coloane, m-am desprins din coloana noastra l-am pus iar cu capul in jos si m-am asezat pe o banca din micul parculet.Dupa cateva momente de stupefactie, alti vreo 50 m-au urmat!!! ASta a fsot prima si ultima oara ca l-am dus pe tov...cu capul in jos...asa le-am facut si-n armata , toti credeau ca sunt dus rau cu pluta, dar si pe CI-st l-am inbarligat!!!Am facut ce-am vrut, dar nici ordonati nu spuneam!!!! Tampeau ofiterii,dar asta a fost. Era demnitatea mea pe care nici macar CI-stul n-a reusit s-o franga.La cati lingai am vazut acolo si pe urma, ma scarbeam. Si culmea m-au respectat ofiterii, toti soldatii , mai ales aia pe care i-am aparat , ca doar nu degeaba bagam forta si K zilnic.Le-am rupt tambalul c-o lovitura de picior, si pe cativa chiar ca i-am facut sa o ia la fuga ,,..sanatoasa.Scriam pe spatele portretelor lu nicu AMR, culmea m-au trimis si la CM sa scriu ...aflasem din dosare care se activau... unele lucruri /de care sunt constient la revolutie(pseudo)..dar tot n-am acceptat colaborarea cu secu...Imi pare rau ca l-au impuscat, ca de traia se incriminau si ceau si ilici unul pe altul, si-apoi trebuiau legati unul de altul si kaput cu amandoi !!!
Ceausescu si comunismul erau in cadere
după căderea după mitingul dintre Reagan și Gorbaciov (1986), cadrea zidului Berlinului (1987), asa cam toți se așteptau la plecarea lui Ceausescu in 1989. De asta probabil, ca s-au făcut ca "nu te vad" cu tabloul lui nea Nicu in August 1989... :) Inainte erau mult mai duri, imi aduc aminte ca in 1983 am fost chemat in biroul directorului in timpul orelor sa am o "discuție" cu doi securiști... cineva ma turnase ca vb impotriva sistemului :))
Problema este ca cei din Vest nu au cunoscut "binefacerile" comunismului și au o impresie greșită de pericolul lui- vezi aici BS cu social justice, ingrădirea liberei exprimări, divizarea societății, etc. care poate aduce o dictatura de stanga la putere ... și implicit sărăcie pentru toți...
"cadrea zidului Berlinului (1987)"caderea din1989?
*
Fosta securitate a fost aceeasi dupa 1990 iar PCR-ul nu si-a
schimbat decat numele. Rezultatele sant mai mult decat vizibile acum in 2020. Fostii membri PCR au devenit oameni de
afaceri si fac parte din autoritatile statului in prezent.
Cum este posibil sa ai trei guverne la conducere in doi ani de zile 2018-2020 !!!???
Este istoria mafiei PSD
Putem fi supărați pe bătranii noștri comuniști ? Pe un tovaras Iliescu, pe o tovarasa Andronescu, pe un tovaras Năstase ? Atunci a fost puterea, atunci a fremătat istoria, cat de cat, intr-o revoluția geto-dacă imaginară. Atunci am pus jug de catifea pe pleava țării pentru binele celor mulți. Comunismul e calea, adevărul și viața. Trădătorii din diaspora nu ințeleg, cei care protestează acasă sunt nebuni.
Un nepot poate imperfect ca domnul Dragnea sau Ciolacu și servilii acestora, avizi să servească poporul dintr-un PSD tot mai subțire, dar nemuritor, nu vor abandona acest ideal. Cauza nu moare niciodată! Totul e secundar in raport cu dorința irezistibilă de a fi, a trăi și a muri comunist. Comuniștii nu ies niciodată la pensie, nici din partid nici din universități, pentru că ei au incă multe de oferit. Cine crede că e vorba despre bani se inșeală. E vorba despre misiune. Am datoria să fac mai mult pentru popor !
Realitatea este că Romania e populată cu mulți oameni blocați in proiectul comunist pentru care orice altă traiectorie politică nu e decat o mică buclă spre același țel de viață la care refuză să renunțe. Funcția acestui țel e una religioasă, ei se sacrifică pe altarul celor mulți. A fura e o suferință, un compromis pentru binele celor mulți. A fura in acest mod nobil e singura cale de a rămane puternic economic intr-o competiție cu cei care nu sunt comuniști și trăiesc din exploatarea celor mulți. Acești exploatatori trebuie taxați ca să fie dați banii celor mulți. A protesta impotriva furtului nobil e ceva diabolic, retrograd, impotriva mersului istoriei.
vezi cit este de depunctat? stii de ce? ar trebui sa stii.....
*
Din păcate
Din păcate toți conducătorii noștrii visează să ajungă ca ceaușescu indiferent că sunt primari , președinți de țară ,de consiliu județean , ministru , parlamentar sau membru CCR.
"toți conducătorii noștrii" pe care II ALEGEM/VOTAM!!
70% nu merg la vot! cei 30% care au votat au vreo responsabilitate? macar in fata constiintei propii? NU!
Tara nebunilor...
Sa nu uitam ca pe 7 ianuarie , in loc de Sfantul Ion era ziua Tovarasei . Ziarele , radioul , televiziunea difuzau numai cantece si poezii de slava, interviuri cu oameni ai muncii, ispravile eroice (inventate) ale cuplului. In fabrici era mare fierbere inca din toamna pentru pregatirea cadourilor pentru tovarasi (seturi de cutite de vanatoare, covoare,...)toate atent supravegheate de activistii de partid si de securitate. Artistii produceau tablouri , statui cu tovarasii(foarte bine platite) .
Si astia doi si liota lor de slugi voiau sa ne transforme in Coreea de Nord a Europei, sa mancam toti la cantina (Circurile foamei ),sa aplaudam si sa ne uitam la emisiuni de propaganda.
PS
Nea Nicu avea 3 clase , conform foii matricole
Coana Leana - 4 clase , repetenta in clasa a IV-a.
Ar trebui sa explicati celor sub 30 ani cine erau nicu & leana
Un tinar credea ca se refera la "Vacanta Mare".....
Am cunoscut "inaltatoarele" zile de 26 ianuarie pe vremea
"parintilor" nostri, mamica Leana si taticu Nae :))))))
In florarii nu se mai gase nici un fir de floare...
In macelarii erau aranjati la vedere Adidasii, ghiarele de pasare, puii fratii Petreus si coastele de porc "acordeon" :)))) Mie mi-au placut intotdeauna, mama facea piftie cu adidasii, mancam toate zgarciurile. Iar acum continui sa degust "spare ribs", vara pe gratar :)))) Este ceva ce nu am mai mancat din copilarie: tortul de biscuiti (semana cu Tiramisu de astazi) si rulada de biscuiti cu cacao, cu bucatzele de ***...
Toate aste erau de ziua mea, 26 ianuarie :))))))))))
Na, ca mi-am divulgat date personale :)))))))
La ultima aniversare din RO, am baut cu un coleg de facultate, o sticla de Glacial, un fel de lichior de culoare verde-albastra... Colegul era dimineata complet "amortit", avea temperatura de 36°, am crezut ca nu se mai trezeste :)))))
PS Am uitat sa va spun ca in acea zi de aniversare, ne uram unii altora sa ramanen ORFANI de celebrii nostri "parinti" comunisti !
esti un "erou al revolutiei": ai protestat in tacere!!!
*