Ziare.com

Sceptrul lui Ceausescu, scos la vanzare

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 18:31

   

Sceptrul lui Ceausescu, scos la vanzare
Pe site-ul de licitatii Okazii.ro se afla scos la vanzare ceea ce, la prima vedere, pare a fi sceptrul lui Nicolae Ceausescu. Vanzatorul cere minim 3.999 de euro, pentru sceptru si sustine ca piesa este originala.

Mai mult, "invicticus", asa cum se prezinta vanzatorul pe Okazii.ro, afirma ca are piesa de la un "colectionar batran, care are si alte piese". Din motive evidente, "invicticus"" refuza un contact direct cu potentialii cumparatori, fiind extrem de rezervat si in ceea ce priveste detaliile legate de sceptrul lui Ceausescu.

Ceausescu a primit sceptrul in momentul in care a devenit primul presedintele al Republicii, la data de 28 martie 1974, din mana lui Stefan Voitec, in acel moment presedinte al Marii Adunari Nationale - functie similara presedintelui Senatului de azi.Ceausescu si-a dorit un semn al puterii care sa-l scoata in evidenta, motiv pentru care a cerut sa i se faca o copie dupa sceptrul Regelui Ferdinand I, pe care insemnele regalitatii sa fie inlocuite cu semnele Partidului Comunist Roman.

Copia a fost facuta dintr-un aliaj si suflata cu aur. Originalul, care a fost folosit ca sursa de inspiratie, sceptrul lui Ferdinand, este din aur masiv si se afla in custodia Muzeului National al Romaniei, impreuna cu celelalte insemne ale regalitatii.Ceausescu tinea sceptul in biroul sau din Comitetul Central. Ceea ce s-a dorit un insemn al puterii comuniste a ramas la dispozitia celor care au intrat in 22 dedembrie 1989, in Cabinetul 1. Se pare ca sceptrul nu a ajuns in posesia RAPPS.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ii multumim pentru Craciunurile si simbetele furate

“Nicolae Ceausescu – In Memoriam"

by Adrian Paunescu

Ca toti Boierii mintii intr-un cor
Te-am laudat, Iubit Conducator
Si-ncovaindu-ma adanc din sale
Te-am lins profund, Marite Nicolae.

 

Dumnezeu sa-i ierte. Nu meritau sa fie impuscati.

Dumnezeu sa-i ierte. Nu meritau sa fie impuscati. Cotoroanta aia l-a impins la multe rele. Inca o data Dumnezeu sa-i ierte si sa ne ierte pentru usurinta cu care l-am lasat sa fie linsat si asasinat. Pai daca asta au meritat Ceausestii spuneti voi ce merita Iliescu si Basescu? Comunistul si Securistul, cei doi beneficiari directi ai loviturii de stat din Decembrie 1989. Culmea e ca si pe vremea Ceausestilor am avut multe de tras de pe urma regimului insa atunci cand vine vremea sa-i judec pun in balanta atat raul cat si binele. Si atunci de departe Ceausestii apar ca niste ingeri pe langa demonii intunecati numiti Iliescu si Basescu! Ce ati facut mai acestia? La 20 de ani din Decembrie 1989 ne tot minunam ce tara bogata am avut daca dupa atatea furturi la scara nationala tot a mai ramas ceva de furat, dovada ciolaniada castigata de tov. Basescu. "Hai la os, la os, la os Ca mai e ceva de ros!"

 

Mosule ANTI VIRUS,"tataie" esti ziarist,cuvintele"s la tine

Da ferea ca baga Base legea cu presari platiti!
Atunci cind o sa raspundeti ptr.cele scrise sa va vad!
Scrie si tu un comentariu fara sa-l faci pe Basescu vinovat de ce se intimpla pe Mapamond.

Ceausescu are din pacate mormint,

este nedrept ca perechea dictatoriala sa aiba mormint ,ar trebui scosi si aruncati pe halta de gunoi a orasului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor