O banca europeana ar putea prelua 20 la suta din Banca Transilvania

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 09:31
1751 citiri
O banca europeana ar putea prelua 20 la suta din Banca Transilvania

O banca mare din Uniunea Europeana isi va anunta intrarea in Romania pe 20 decembrie, a afirmat miercuri, in cadrul unui seminar organizat la Sinaia, directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

Pe de alta parte, surse din piata bancara au declarat, pentru Mediafax, ca o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania (TLV), dupa ce a cumparat in urma cu doua zile un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei.

Cinteza a refuzat sa comenteze daca este vorba despre o banca interesata de preluarea unui pachet la Banca Transilvania.

Institutia de credit straina va achizitiona intr-o prima faza pana la 10% din actiunile BT, iar dupa ce actionarii isi vor da acordul, participatia cumparatorului va creste pana la 20%.

Contactat de MEDIAFAX presedintele Consilului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a afirmat ca nu are nicio informatie referitoare la vanzarea actiunilor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Banca Transilvania cumparare, #Nicolae Cinteza, #seminar BNR Sinaia , #stiri Nicolae Cinteza