Ședință convocată de premierul Ciucă după ce Austria a lăsat România la ușa Schengen

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 12:55
5365 citiri
Ședință convocată de premierul Ciucă după ce Austria a lăsat România la ușa Schengen
Austria a votat negativ pentru aderarea României la Schengen FOTO Facebook/ Nicolae Ciucă

O ședință la cel mai înalt nivel a guvernului este programată vineri, 9 decembrie, la cererea premierului Nicolae Ciucă, după ce Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Mai mulți politicieni și oficiali au reacționat dur în ultimele 24 de ore. De exemplu, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest politic care subliniază poziţia României de dezacord ferm cu conduita Austriei şi indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat”.

Klaus Iohannis, președintele României, a scris pe Facebook joi, 8 decembrie, că România merita să primească un vot favorabil și că decizia este una nedreaptă. Iohannis a fost criticat pentru mesajul transmis, românii susținând că a fost mult prea blând cu Austria.

Premierul Ciucă a transmis de asemenea în seara zilei de joi că este ”profund dezamăgit” și că nu înțelege ”poziția inflexibilă” a Austriei.

#Nicolae ciuca premier, #sedinta guvern, #Romania spatiu Schengen, #vot negativ austria , #stiri politice