Ce le-a transmis Nicolae Ciucă aleșilor locali din Basarabia care s-au înscris în PNL: „Și cei din Republica Moldova să fie la fel”

Luni, 08 Mai 2023, ora 16:30
1443 citiri
Ce le-a transmis Nicolae Ciucă aleșilor locali din Basarabia care s-au înscris în PNL: „Și cei din Republica Moldova să fie la fel”
Președintele PNL Nicolae Ciucă alături de aleșii locali din Republica Moldova care s-au înscris în PNL FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a avut luni, 8 mai, o întâlnire cu aleşi locali din Republica Moldova care au ales să se înscrie în PNL.

Ciucă a explicat că le-a transmis basarabenilor că primarii PNL din România sunt campioni la atragerea fondurilor europene şi vor pune umărul ca şi cei din Republica Moldova să fie la fel.

”Am avut astăzi o scurtă întâlnire cu mai mulţi aleşi locali din Republica Moldova care au ales să se înscrie în Partidul Naţional Liberal. PNL nu este doar cel mai vechi partid românesc, dar este şi cel mai vechi partid prezent în Republica Moldova, iar faptul că tot mai mulţi primari de pe celălalt mal al Prutului aleg să se înscrie în PNL arată încrederea lor în consecvenţa, seriozitatea şi puterea de muncă a liberalilor. Le-am spus că am o relaţie excelentă cu omologul meu de peste Prut, Dorin Recean şi cu preşedintele ţării, Maia Sandu şi că ne unim eforturile pe toate planurile pentru a sprijini populaţia Republicii Moldova”, a transmis premierul pe Facebook.

”De asemenea, le-am transmis că primarii PNL din România sunt campioni la atragerea fondurilor europene şi vom pune umărul ca şi primarii PNL din Republica Moldova să fie la fel. I-am asigurat pe cei prezenţi că le vom pune la dispoziţie expertiza şi experienţa pe care primarii noştri o au în implementarea proiectelor, în atragerea investiţiilor şi în dezvoltarea satelor, comunelor, oraşelor şi judeţelor”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL a precizat că ”România este şi va continua să fie un susţinător activ al modernizării şi al parcursului european al Republicii Moldova”.

”Îmi doresc să intrăm într-o nouă etapă, în care suntem colegi, parteneri şi lucrăm împreună pentru dezvoltarea ţării şi pentru consolidarea PNL. Şi totodată, să facem tot ce ne stă în putinţă ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare cu UE, pentru că asta va însemna un şi mai mare sprijin pentru comunităţi”, a mai afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#nicolae ciuca, #premierul Romaniei, #presedinte PNL, #alesi locali basarabia , #stiri Nicolae Ciuca