Premierul către sindicatele din învățământ: ”Din acest buget trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm buna funcţionare a întregii ţări”

Duminica, 21 Mai 2023, ora 16:20
2324 citiri
Premierul către sindicatele din învățământ: ”Din acest buget trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm buna funcţionare a întregii ţări”
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis sindicaliştilor din învăţământ că educaţia rămâne, alături de sănătate, prioritate pentru Guvern. El a ţinut să sublinieze că „din acest buget trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm tot ceea ce trebuie asigurat pentru buna funcţionare a întregii ţări”, şi a adus în discuţie situaţia copiilor care anul acesta au examene naţionale şi care nu au nevoie şi de alte emoţii decât cele provocate de viitoarele examene.

„Nu cred că a fost vreo solicitare de dialog căreia Guvernul să nu-i răspundă. Că am responsabilitatea a tot cea ce înseamnă rezolvarea problemelor, astfel încât împreună că putem să rezolvăm probleme. Nu există un numitor comun pe care să putem să-l folosim, altul decât cel al dialogului, al cunoaşterii realităţii şi al asumării responsabilităţii fiecăruia dintre noi. (...)

Cu toţii (Guvernul, coaliţia – n.r.) nu am făcut nimic altceva decât să căutăm soluţii şi sunt convins că vom găsi soluţii împreună, pentru că am înţeles şi înţelegem în continuare nevoia de a face în aşa fel încât ţara noastră, cetăţenii României să aibă încredere într-un sistem de educaţie pe care l-am considerat, îl considerăm şi îl vom respecta în continuare ca făcând parte din primele două priorităţi ale programului de guvernare”, le-a spus premierul sindicaliştilor din Educaţie.

Acesta susţine că „distorsionările” care afectează sistemul de educaţie au fost cauzate de aspecte care au apărut „de-a lungul timpului”; subliniind că decizia privind greva este una „absolut de nedorit de nimeni”.

„Este absolut greu de explicat copiilor care în preajma examenelor, oricum au emoţia aceasta a examenelor, venim acum şi întărim această emoţie pe o situaţie care poate să degenereze într-o grevă generală. În dialogul pe care l-am avut, aţi înţeles problemele care sunt la nivel naţional. Nu pot să nu vorbim şi să facem în aşa fel încât să ducem la bun sfârşit ceea ce ne angajăm că putem fiecare dintre noi.

Au fost toate situaţiile prin care a trebuit să asigurăm gestionarea şi rămânerea în echilibru a societăţii, a economiei, a educaţiei, a sănătăţii, a tot ceea ce avem noi de gestionat de la nivelul Guvernului. Din acest buget trebuie să face în aşa fel încât să asigurăm tot ceea ce trebuie asigurat pentru buna funcţionare a întregii ţări. Am asumat că prioritatea este educaţia şi în continuare o afirm public că prioritatea este educaţia. Ea rămâne în topul asumărilor noastre la nivelul coaliţiei”, a precizat primul ministru.

La consultări mai participă preşedintele Camerei Deputaţilor, viitorul premier Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
#nicolae ciuca, #greva, #profesori, #negocieri , #profesori