Guvernul anunță că legile Educației intră în dezbaterea finală și vor fi trimise în Parlament. Ligia Deca: „Vorbim despre o nouă paradigmă la nivelul societății” VIDEO

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 15:39
1722 citiri
Guvernul anunță că legile Educației intră în dezbaterea finală și vor fi trimise în Parlament. Ligia Deca: „Vorbim despre o nouă paradigmă la nivelul societății” VIDEO
Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de guvern FOTO Facebook / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 29 martie, în deschiderea ședinței de guvern, că pachetul legilor Educației intră în dezbatere finală.

„Avem azi în final proiectele de legi ale Educației. Vor intra în dezbaterea finală în ședința de guvern. Este pachetul de legi pe care cu toții îl așteptăm pentru că educația, alături de sănătate reprezintă domenii prioritare ale guvernării. (...) S-a avut în vedere expertiza instituțiilor de la nivelul UE și am convingerea că tot ceea ce s-a urmărit prin proiectul România Educată a fost cuprins în acest pachet legislativ”, a afirmat Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern.

De cealaltă parte, ministrul Educației Ligia Deca a precizat că noile legi au la bază viziunea proiectului „România Educată”.

„În ședința de guvern de azi supunem pachetul de legi ale Educației, adică legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, care au la bază viziunea proiectului România Educată. Următorul pas firesc este ca acest pachet legislativ este să intre în dezbaterea parlamentară, deci într-o nouă dinamică. Ne dorim ca reformele să poată fi implementate cât mai repede, în corelare cu PNRR.

Vorbim despre o nouă paradigmă la nivelul societății, despre prioritizarea educației”, a transmis Ligia Deca.

VIDEO Facebook / Guvernul României

#nicolae ciuca, #Guvernul Romaniei, #legile Educatiei, #Ligia Deca , #guvern