Ce au avut de vorbit Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la ora 5.10 dimineața: „Sper să nu se supere pe mine”

Miercuri, 05 Iulie 2023, ora 07:46
7108 citiri
Ce au avut de vorbit Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la ora 5.10 dimineața: „Sper să nu se supere pe mine”
Fostul premier Nicolae Ciucă și actualul premier Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Şeful Executivului, Marcel Ciolacu, a subliniat, marţi seară, că are o colaborare instituţională şi o comunicare foarte bună cu preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, cu care a discutat la telefon chiar şi la ora 5.10 dimineaţa.

Întrebat dacă există vreun pericol să se rupă coaliţia de guvernare deoarece urmează patru rânduri de alegeri, Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, la Antena 3, că şi-ar fi dorit să aibă un mandat uşor, dar că aceasta este o provocare comună.

„Cred că atât colegii mei din PSD, cât şi colegii de coaliţie din PNL trebuie să înţelegem că avem un pariu comun, actul de guvernare, economia României şi depăşirea acestor crize care au afectat nu numai România, întreaga Europă. Să ştiţi că şi eu mi-aş fi dorit să iau un mandat uşor, un mandat în care aveam o creştere economică care conferea un buget fără nicio problemă.

M-aş fi dorit foarte mult să am un mandat fără înaintea mea acum vreo doi prim-miniştri, să nu fi fost un accident şi să fi dus bugetul şi datoria publică la peste 50% şi deficitul la 9,2% plecând de la 37% lăsaţi de PSD şi sub 3% deficitul. Este o provocare comună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai precizat că are o colaborare instituţională foarte bună cu liderul liberal Nicolae Ciucă pe care l-a sunat la ora 5.10 dimineaţa, înaintea vizitei la Berlin.

”Am o relaţie instituţională şi o comunicare foarte bună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă. Şi astăzi, de dimineaţă, sper să nu se supere pe mine domnul preşedinte Nicolae Ciucă, la ora 5:10 dimineaţă, am stat de vorbă amândoi la telefon şi l-am întrebat anumite aspecte pe care mi-aş fi dorit să le cunosc până ajung la Berlin, la întâlnirea cu cu cancelarul Olaf Scholz. Asta înseamnă să înţelegem provocările adevărate ale României.

Dacă vom trage, cum spun românii toţi, la aceeaşi căruţă, acest pariu va fi câştigat. Dacă căutăm motive, atunci, acest pariu va fi pierdut. Nu-l plătim neapărat noi, ca şi politicieni, îl plătim noi, toţi românii. România nu-şi poate permite să rateze PNRR şi exerciţiu financiar viitor al Uniunii Europene. Nu avem acest drept să facem şi de asemeni, trebuie să îndeplinim cele două provocări Schengenul, ci OECD”, a adăugat Ciolacu.

Quarterly Report - Editia 4

5 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui niciodată șefului tău. "Este echivalent cu a lovi un stup de albine cu un băț"
5 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui niciodată șefului tău. "Este echivalent cu a lovi un stup de albine cu un băț"
Cultivarea unei relații bune cu șeful este esențială atât pentru angajatul de top care își dorește o promovare în afara ciclului obișnuit, cât și pentru angajatul relaxat care doar...
Contre în Coaliție. Ciolacu: „Majorarea salariului minim este o decizie luată anul trecut”. Când se va aplica
Contre în Coaliție. Ciolacu: „Majorarea salariului minim este o decizie luată anul trecut”. Când se va aplica
Premierul Marcel Ciolacu a explicat că decizia privind majorarea salariului minim, anunţată săptămâna trecută, este o decizie luată pe 15 decembrie, în coaliție. Liberalii au afirmat...
#nicolae ciuca, #marcel ciolacu, #comunicare, #PSD , #politica interna