Mesajul lui Ciucă cu o zi înainte de votul decisiv pentru Schengen: „Suntem hotărâți să mergem până la capăt” VIDEO

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 12:55
3375 citiri
Mesajul lui Ciucă cu o zi înainte de votul decisiv pentru Schengen: „Suntem hotărâți să mergem până la capăt” VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că România va merge până la capăt FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis miercuri, 7 decembrie, că executivul de la București este hotărât să meargă până la capăt și că va cere un vot pentru România în JAI de mâine.

Despre refuzul Austriei de a vota pentru aderarea României, şeful Executivului a precizat că problema migraţiei ilegale este o temă foarte sensibilă din punct de vedere politic în multe state membre, şi că este nevoie de măsuri mai eficiente de răspuns la acest fenomen. Cu toate astea, premierul a subliniat că blocare aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria.

”Cu o zi înainte de Consiliul JAI de la Bruxelles, care reuneşte miniştrii de Interne ai statelor membre, continuăm să facem energic şi folosind toate canalele, nivelurile şi instrumentele disponibile, eforturi pentru a obţine rezultatul dorit de România. Avem inclusiv inclusiv susţinerea fermă a Franţei şi Germaniei, reconfirmată la toate nnivelurile”, a transmis premierul.

Şeful Executivului arată că, referitor la Austria, a avut întâlniri la nivelurile cele mai înalte, preşedintele României cu cancelarul Austriei, miniştrii de Interne şi experţii tehnici.

”Datele, inclusiv de la instituţiile europene FRONTEX, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migraţie care ăs genereze temeri. Practic, nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înţelegem cu toţii că problema migraţiei ilegale este foarte sensibilă politică, în multe state membre, şi că este nevoie de măsuri mai eficiente de răspuns la acest fenomen însă blocare aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria. Dimpotrivă, aderarea României va face spaţiul Schengen şi mai sigur, prin implicarea României, care după aderare va avea şi mai multe instrumente la îndemână, având la dispoziţie tot instrumentarul Schengen pentru a ajuta la controlul şi contenirea acestui fenomen”, mai notează premierul.

El afirmă că şi ceilalţi parteneri europeni şi instituţii europene, Parlamentul European şi celelalte state membre împărtăşesc pe deplin această evaluare şi au evocat-o în disucţiile din ultimele zile cu oficialii austrieci.

”Un lucru este cert, suntem hotărâţi să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România, în Consiliul JAI de mâine, 8 decembrie”, anunţă premierul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
Nicolae Ciucă, fotografiat la restaurant cu un milionar luat în calcul pentru candidatura la Primăria Capitalei. Explicația liderului PNL
Nicolae Ciucă, fotografiat la restaurant cu un milionar luat în calcul pentru candidatura la Primăria Capitalei. Explicația liderului PNL
Președintele PNL Nicolae Ciucă și fondatorul Altex, Dan Ostahie, luat în calcul pentru o candidatură din partea coaliției PSD - PNL la Primăria Capitalei, au fost fotografiați duminică...
#nicolae ciuca, #premierul Romaniei, #aderare schengen comisia jai , #Schengen