Componente pentru avioanele F-35, fabricate in Romania

Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 16:35
5534 citiri
Componente pentru avioanele F-35, fabricate in Romania

Ambasadorul Israelului la Bucuresti, David Saranga, a precizat marti, 23 februarie, dupa o vizita la Magurele impreuna cu ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, ca Romania este unul din statele unde sunt produse componente pentru avioanele de ultima generatie, F-35.

Ambasadorul Israelului la Bucuresti a transmis, printr-un mesaj pe pagina personala de Facebook, ca "in ultimii 25 ani, Elbit a infiintat fabrici israeliene in Romania unde sunt angajati 700 de angajati".

"Doar in ultimul an, anul crizei Coronavirus, numarul romanilor angajati de Elbit a crescut cu 100 de angajati, iar mana este inca legata", spune Excelenta Sa.

Potrivit inaltului diplomat, tara noastra este al treilea cel mai mare centru al Elbit, o pozitie furuntasa pe care o ocupam dupa Israel si SUA. Si, in acest context, Elbit produce in Romania, la Bacau, componente folosite de aeronavele de generatia a V-a - F-35, dar si componente ale avioanelor F-16.

"Romania este al treilea cel mai mare centru al Elbit dupa Israel si Statele Unite. In fabricile companiei din orasul Bacau se produc componente folosite in F-35, F-16 si multe altele. Tehnologia israeliana, productia locala si produsele companiei sunt exportate in tari din intreaga lume", a transmis David Saranga.

"Alaturi de sistemele pe care Elbit le-a prezentat astazi a fost si drona Hermes 450. Pe baza experientei bune, a lucratorilor de calitate si a mediului confortabil, liderii Elbit sunt interesati sa extinda productia in Romania in mai multe zone", a conchis ambasadorul Israelului in tara noastra.

Potrivit publicatiei DefenseRomania.ro in toamna anului trecut, compania Elbit Systems a anuntat ca va deschide o linie de asamblare de drone in Romania dupa ce in mai 2020, Avioane Craiova, Romaero si Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone in Romania.

Partile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacau (subsidiara Elbit Systems in Romania) si asamblate in totalitate in Romania.

F-35 Lightning II, dezvoltat de gigantul Lockheed Martin, este cel mai scump program de armament din istoria militara a SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 de miliarde de dolari pentru Pentagon si un obiectiv de aproape 2.500 de aparate care urmeaza sa fie produse in deceniile urmatoare.

Mai puteti citi:

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...