Nicolae Ciucă declară că există „perspective pozitive” pentru ridicarea MCV-ului României

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 18:59
1955 citiri
Nicolae Ciucă declară că există „perspective pozitive” pentru ridicarea MCV-ului României
Premierul Nicolae Ciucă alături de șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen FOTO Facebook / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 27 octombrie, că „sunt perspective pozitive astfel încât României să-i fie ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)” după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În ceea ce priveşte MCV, am avut discuţii care sunt legate de întreg procesul tehnic prin care s-au elaborat legile Justiţiei. Au fost discuţii tehnice pe care domnul ministru Predoiu le-a purtat la nivelul Comisiei atât cu comisarul Reynders, cât şi cu doamna Jourova şi, de asemenea, sunt perspective pozitive astfel încât României să-i fie ridicat acest capitol al Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles.

El a subliniat că, în urma întâlnirii pe care a avut-o joi cu europarlamentarii români, s-a convenit asupra unei acţiuni comune pentru îndeplinirea obiectivelor legate de ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen.

„La întâlnirea pe care am avut-o cu europarlamentarii doresc să subliniez un singur aspect. A fost o întâlnire cât se poate de benefică şi, practic, indiferent de culoarea politică, am convenit împreună să ne folosim toate resursele şi să facem în aşa fel încât să vedem în ceea ce înseamnă ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen. Amândouă obiective naţionale pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Încă o dată, nu contează culoarea politică, contează partea de obiectiv naţional”, a completat Ciucă.

#nicolae ciuca, #Ursula von der Leyen, #premierul Romaniei, #MCV, #ridicare mcv , #stiri Nicolae Ciuca