Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu ambasadorii Cehiei și Slovaciei. Principalele subiecte discutate

Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 15:18
2253 citiri
Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu ambasadorii Cehiei și Slovaciei. Principalele subiecte discutate
La întâlnire a participat şi reprezentantul minorităţii cehe şi slovace în Parlamentul României FOTO gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut luni, 9 ianuarie, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorii în România ai Republicii Cehe, E.S. Halka Kaiserova, şi Republicii Slovace, E.S Karol Mistrik.

La întâlnire a participat şi reprezentantul minorităţii cehe şi slovace în Parlamentul României, Adrian Miroslav Merka. În cursul discuţiilor, au fost examinate aspecte privind separarea reprezentării minorităţilor cehe şi slovace din România în două entităţi distincte, cu statute proprii de funcţionare.

În schimbul de opinii a fost subliniată importanţa parcurgerii cu celeritate a etapelor procedurale conforme pentru asigurarea unei separări eficiente, care să permită reacreditarea la timp a celor două formule distincte de reprezentare şi participarea acestora la următoarele alegeri locale şi parlamentare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul a asigurat de sprijinul Guvernului României în realizarea acestui obiectiv, arătând că procesul trebuie să asigure menţinerea calităţii de membru al celor două organizaţii ale minorităţilor cehe şi slovace în Consiliul Minorităţilor Naţionale.

„Prezenţa la discuţii a ambasadorului Republicii Slovace, care se află la finalul misiunii în România, alături de ambasadorul Republicii Cehe, a constituit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale ale României cu cele două state. Părţile au apreciat nivelul excelent al dialogului bilateral şi au subliniat importanţa intensificării cooperării economice. Cei doi ambasadori au reasigurat de sprijinul guvernelor ceh şi slovac pentru extinderea Schengen şi aderarea României la acest Spaţiu”, mai indică sursa citată.

#nicolae ciuca, #ambasador cehia, #ambasador slovenia, #premierul Romaniei , #stiri Nicolae Ciuca
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Cehia si Slovacia au fost componenete ale Imperiului Habsburgic!